Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK 3.

2017.04.03

BURGONYA LEXIKON

Burgonyafasírt 06.
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 tojás, 1 tojássárgája, 10 dkg parmezán vagy trappista sajt, 1 csokor petrezselyem, só, bors, szerecsendió, zsemlemorzsa, olaj. Elkészítés:
A burgonyát sós vízben, puhára főzzük. Leszűrjük, összetörjük, majd hozzákeverjük a tojást, a tojássárgáját, reszelt sajtot, a finomra vágott petrezselymet. Sóval, borssal, reszelt szerecsendióval.

Fűszerezzük, majd vizes kézzel pogácsákat formázunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, és olajban kisütjük.


Burgonyafasírt (rúd)
Hozzávalók:
30 dkg burgonya, 10 dkg liszt, 1 tojás, petrezselyem, só

Elkészítés:
Az áttört, főtt burgonyából 10 dkg liszttel, egy tojással, kevés vajjal, sóval, petrezselyemmel tésztát gyúrunk, 8 cm hosszú, 2 cm széles rudakat formálunk, lisztbe, tojásba, morzsába mártjuk, és forró olajban megsütjük.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.