BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK 4.

DARÁS BURGONYAFASÍRT
Hozzávalók:
750 g burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 300 g darás liszt, 30 g búzadara, 3 tojás, zöldpetrezselyem, só, törött bors, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz
Elkészítése:
A meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük.
Paradicsommártással tálaljuk.

KUKORICÁS BURGONYAFASÍRT
Hozzávalók:
60 dkg reszelt burgonya, 3 egész tojás, 7 evőkanál liszt, só, bors (borsikafű vagy majoránna), fél doboz főtt kukorica vagy fél doboz mirelit kukorica megpárolva
Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, kerek fasírozottakat formálunk, és olajban kisütjük.

BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK
Szerző:



