Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK 4.

2017.05.20

BURGONYA LEXIKON

DARÁS BURGONYAFASÍRT
Hozzávalók:
750 g burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 300 g darás liszt, 30 g búzadara, 3 tojás, zöldpetrezselyem, só, törött bors, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz

Elkészítése:
A meghámozott, megmosott burgonyát sós vízben puhára pároljuk, leszűrjük, és áttörjük. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a megvágott zöldpetrezselymet, a búzadarát, ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, összekeverjük, és liszttel meghintett gyúródeszkán kidolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, megforgatjuk őket felvert tojásban és zsemlemorzsában, és forró zsírban mindkét felüket világospirosra sütjük.
Paradicsommártással tálaljuk.

 

KUKORICÁS BURGONYAFASÍRT
Hozzávalók:
60 dkg reszelt burgonya, 3 egész tojás, 7 evőkanál liszt, só, bors (borsikafű vagy majoránna), fél doboz főtt kukorica vagy fél doboz mirelit kukorica megpárolva

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük, kerek fasírozottakat formálunk, és olajban kisütjük.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAFASÍRTOK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.