Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYALEXIKON - BURGONYA FELFÚJTAK 3.

2018.09.24

BURGONYALEXIKON

BABOS BURGONYA FELFÚJT
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 fej vöröshagyma, 20 dkg bab, 2 evőkanál vaj, só ízlés szerint. Elkészítése:
A külön-külön megfőzött burgonyát és babot húsdarálón megdaráljuk, sót adunk hozzá, és összekeverjük. Az elkészített massza felét kivajazott serpenyőbe rakjuk, elsimítjuk. Hozzáadunk pirított hagymát, a maradék masszával lefedjük. Újra elsimítjuk, olvasztott vajjal meglocsoljuk, és megsütjük. Tálaláskor egy tojássárgájával elkevert tejföllel is leönthetjük.

CITROMOS BURGONYAFELFÚJT
Hozzávalók:
400 g főtt, áttört burgonya, 150 g porcukor, 5 tojás, 1 citrom leve és megreszelt héja. Elkészítése:
Az 5 tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a citrom levét és megreszelt héját meg a főtt, áttört burgonyát. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojások keményre vert habját, a masszát kikent, kilisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük.

CSERESZNYÉS BURGONYAFELFÚJT
Hozzávalók:
200 g főtt, reszelt burgonya, 1 evőkanál olaj, 30 g darás liszt, 200 g porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 100 g dió, 4 tojás, cseresznye. (vagy cseresznye befőtt) Elkészítése:
A tojást a porcukorral meg a vaníliás cukorral habverővel sűrűre verjük, majd hozzákeverjük a kihűlt burgonyát, az őrölt diót, a lisztet és az olajat. A tésztát kikent, kilisztezett tepsibe terítjük, a tetejét kirakjuk kimagvazott cseresznyével, és előmelegített sütőben lassú tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát felszeleteljük, és megszórjuk porcukorral.

Forrás:
BURGONYALEXIKON
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.