Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - FŐZELÉKEK BURGONYÁBÓL 2.

2017.05.10

BURGONYA LEXIKON

BURGONYAFŐZELÉK 02.
Hozzávalók:
1 kg burgonya, só, zsír, babérlevél, bors, tejfel, tej, liszt

Elkészítése:
A karikára vágott burgonyát odatesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, sót, borsot, babérlevelet teszünk bele, együtt főzzük. Zsíron két kanál liszttel világos mártást készítünk, felöntjük vízzel, és a burgonyára öntjük kavargatás közben.
Ezután két pohár tejfelből, lisztből habarást készítünk, hozzá öntjük, s állandó kavargatás mellett készre főzzük.

 

BURGONYAFŐZELÉK 03.
Hozzávalók:
80 dkg burgonya tisztán mérve, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, pár csepp ecet vagy citromlé, 1 babérlevél, csipetnyi cukor, ízlés szerint só

Elkészítése:
A megtisztított és finomra vágott vöröshagymát a felhevített olajon sárgára fonnyasztom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet. A tűzre visszatéve ráteszem a karikákra vágott, megtisztított burgonyát, és pár percig folytonos keverés közben pirítom. Ezután annyi vizet öntök rá, amennyi ellepi. Beleteszem a babérlevelet, megsózom, és pár csepp ecettel keményítem a burgonyát (vagyis megakadályozom, hogy szétfőjön). Puhára főzöm. Közben a lisztet simára keverem a tejföllel és 0,5 dl vízzel, majd a forrásban lévő főzelékbe beleöntöm.
Állandó keverés közben jól

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - FŐZELÉKEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.