Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - BURGONYÁK MÁRTÁSSAL 2.

2017.03.24

BURGONYA LEXIKONJA

BURGONYA KARFIOLLAL, TEJFÖLÖS MÁRTÁSBAN
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 50 dkg karfiol, 3 dkg vaj, 3 evőkanál reszelt sajt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 1 evőkanál kapor, zöldpetrezselyem, 4 dl tejfölös mártás, só ízlés szerint

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, vastag karikákra vágjuk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük, sós vízben megfőzzük, vizét leöntjük. A sütőedényt kivajazzuk, beletesszük a karfiollal összekevert burgonyát. Tejfölös mártással, leöntjük, reszelt sajttal megszórjuk, olvasztott vajjal megöntözzük, és morzsával meghintjük. Meleg sütőbe tesszük és megsütjük.
Tálalás előtt apróra vágott kaporral és zöldpetrezselyemmel díszítjük.

BURGONYA SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL ÉS BESAMELMÁRTÁSSAL
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 50 dkg savanyú káposzta, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, só ízlés szerint

Elkészítése:
A savanyú káposztát hideg vízben megmossuk, edénybe tesszük, forró vízzel leöntjük, és addig főzzük, amíg megpuhul, majd lecsurgatjuk. A burgonyát megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük, és még forrón áttörjük. Főzővizét ne öntsük ki! Serpenyőben vajat olvasztunk, kevergetés közben lisztet szórunk bele, majd kevés burgonya-lével felengedjük, simára keverjük. Addig főzzük, amíg a mártás meg nem sűrűsödik.
A káposztát összekeverjük a burgonyával, a mártással leöntjük, újra megmelegítjük.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - BURGONYÁK MÁRTÁSSAL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.