Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A KÖRETEK 1

2017.01.24

BURGONYA LEXIKON

Amerikai burgonya
Hozzávalók:
60 dkg burgonya, 10 dkg császárszalonna, só, őrölt bors

A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágva egy-egy szelet császárszalonnát helyezünk rá. Sózzuk, borsozzuk, és sütőben puhára sütjük.

Angolos burgonya
Hozzávalók:
1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj.

A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt petrezselyemzöldet is hinteni.

Bostoni burgonya
Hozzávalók:
1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés pirospaprika.

A burgonyapürét (amely lehet maradék is) a reszelt hagymával meg a tojásokkal, habverővel jól kikeverjük, és alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére olvasztott vajat locsolunk, pirospaprikával meghintjük, és a sütőben a tetejére kérget sütünk.

 
FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - KÖRETEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.