Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A KÖRETEK 4.

2017.05.31

BURGONYA LEXIKON

Burgonyagombóc más módon
Hozzávalók:
Burgonya 4 db, tojás 2 db, tejföl 2 ek liszt 2 ek zsír 25 dkg, só 1 késh.

Elkészítése:
Süssünk héjában 4 db burgonyát, majd törjük át szitán, tegyünk bele sót, 2 tojás sárgáját, 2 kanál tejfölt, és a lisztet. Ezeket összekeverjük, gombócokat formálunk belőle, és 25 dkg zsírban kisütjük.

Burgonya héjában
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg burgonya

Elkészítése:
A burgonyát jól megmossuk, lábasba tesszük, forró vízzel leöntjük, és puhára főzzük.

Burgonyakrokett
Hozzávalók:
30 deka főtt burgonya, 4 deka grízes liszt, 2 tojás, egy kis reszelt szerecsendió, só, 10 deka zsömlemorzsa.

Elkészítése:
A főtt és szitán áttört burgonyát, két tojássárgáját, csipetnyi sót, reszelt szerecsendiót összekeverjük, és liszttel meghintett deszkán henger alakú rövid rudakra formázzuk, lisztbe, felütött tojásba, és zsömlemorzsába mártva bundázzuk, majd bőséges forró zsírban kisütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - KÖRETEK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.