Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - BURGONYAKOTLETTEK 2.

2017.05.12

BURGONYA LEXIKON

BURGONYAKOTLETT CSALÁNLEVÉLLEL
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 40 dkg csalánlevél, 1 kis fej vöröshagyma, 4 tojás, 4 dkg zsír, liszt, só, fűszerek ízlés szerint

Elkészítése:
Forró vízben megfőzzük a csalánleveleket, majd apróra vágjuk. Levét kinyomjuk, és néhány percig pirított hagymával pároljuk. Összekeverjük a kész burgonyapürével. Hozzáadunk tojást, zsírt, lisztet, sót és fűszereket ízlés szerint.
Elkészítjük a kotletteket, és kisütjük.
Tejföllel, gombamártással, vagy pirított hagymával tálaljuk.

 

BURGONYAKOTLETT GOMBÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 10 dkg gomba, 2 tojás, 2-3 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, zsír a sütéshez, só ízlés szerint

Elkészítése:
A szokásos módon készített burgonyamasszába tojást, kevés lisztet, apróra vágott párolt hagymát és ugyancsak apróra vágott párolt gombát teszünk.
Kotletteket formálunk, morzsában megforgatjuk, és forró zsírban mindkét oldalukat kisütjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - KOTLETTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.