Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - BURGONYAPOGÁCSÁK 2.

2017.05.19

BURGONYA LEXIKON

BURGONYA-POGÁCSA 03.
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg burgonya, 25 dkg mirelit zöldborsó, 10 dkg mogyoró, 1 tojás, 2 evőkanál liszt, 2 teáskanálnyi csípős pirospaprika, 2 teáskanál őrölt koriander, 2 teáskanál őrölt római kömény, késhegynyi őrölt fahéj, szegfűszeg, ánizs és mustármag, só, 1 dl olaj

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és összetörjük. A zöldborsót sós vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetve a burgonyapépbe keverjük. Hozzáadjuk a fűszereket, a tojást, majd a masszából nyolc gombócot formálunk. Lisztbe hempergetjük, ellapítjuk, majd belenyomkodjuk a durvára vágott mogyorót. Nem túlságosan forró olajon, mindkét oldalon kb. 5 percig sütjük.

BURGONYA-POGÁCSA 04.
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt, 10 dkg margarin, 10 dkg főtt, áttört burgonya, 2 tojás, 2 dkg élesztő, kk. só

Elkészítése:
A lisztet a margarinnal meg a főtt, áttört burgonyával összegyúrjuk, megsózzuk, az élesztőt belemorzsoljuk és a tojássárgákkal összedolgozzuk. Meleg helyen 1 órát pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsákat szaggatunk ki. Tetejüket késsel bevagdossuk, a tojásfehérjékkel megkenjük és még 10 percig kelesztve a pogácsákat, a sütőben aranysárgára sütjük.

Forrás:
BURGONYAÉTELEK - BURGONYAPOGÁCSÁK
Szerző:

Almási Edina, Barna Aladár, Ferenczy Amanda,
Hargitai Dezső, Kiss Benő, Schiller Aurél, Szabó Béla,
valamint sok gyűjtőtársam receptközlései
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.