Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAPÜRÉK 1.

2017.06.05

BURGONYA LEXIKON


BURGONYAPÜRÉ 01.
Hozzávalók:
80 deka burgonya, 2 deci tej, 8 deka vaj, só, a tej és vaj helyett 2 deci tejszínt is használhatunk

Elkészítése:
A sós vízben főtt, meghámozott burgonyát leszűrve szitán, még forrón áttörjük, vajjal összekeverjük, és forró tejjel, valamint egy kis sóval ízesítjük. Simára keverjük. Nem szabad sem túl hígnak, sem túl keménynek lennie.

BURGONYAPÜRÉ 02.
Hozzávalók:
1 kg szétfövő fajta burgonya, 5 dkg vaj, tej, só

Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, Leszűrjük, majd áttörjük, és annyi - vajjal elkevert - forró tejbe öntjük, amennyit felvesz (részben ízlésünktől függ, hogy milyen sűrűn szeretjük a burgonyapürét, részben a burgonya minőségétől, hogy mennyit vesz fel}. Ha a főzővíz nem volt elég sós, utána sózzuk. Kitűnő, habos lesz a burgonyapürénk, ha a burgonyát habverővel a tejben 12 percig verjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK

 

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYAPÜRÉK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.