Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A LÁNGOSOK 2.

2017.04.07

BURGONYA LEXIKON

Burgonyás lángos 02.
1 Kg burgonyát megfőzni, áttörni.
Hozzávalók:
só, bors, 1 egész tojás, 2 dkg tejben futtatott élesztő. Elkészítése:
Alaposan össze kell keverni ezeket, majd fél kg liszttel összedolgozni tészta állagúra. 45 percig keleszteni kell.
Kb. 1 cm vastagságúra kell nyújtani, majd pogácsaszaggatóval karikákra vágni, bő olajban lassú tűzön kisütni.
Ajánlat:
Lehet darált sonkával, vagy párizsival is készíteni.
Kellemes hozzá a sajtmártás.

Burgonyás lángos 03.
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 30 dkg burgonya, 1 cs szárított élesztő, 1 csapott tk só, 4 dl langyos víz, 1,5 - 2 liter olaj a kisütéshez.

Elkészítése:
A burgonyát megfőzöm, meghámozom és átnyomom. A lisztet egy tálba szitálom, majd elkeverem a sóval, az élesztővel és a főtt burgonyával. Az egészet vízzel egy sima tésztává keverem. Meleg helyen letakarva 30 percig kelni hagyom. Olajos kézzel öklömnyi tésztadarabokat tányér méretűre húzok. Egy lábasban olajat melegítek, és a lángost óvatosan a forró olajfelületre engedem.
Kb. egy-két perc után a második oldalt aranysárgára sütöm, majd lecsepegtetem.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A LÁNGOSOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.