Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYASALÁTÁK 1.

2017.03.03

BURGONYA LEXIKON

Amerikai burgonyasaláta 01.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg burgonya, 20 dkg paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 zellergumó, 2 kemény tojás, 2 evőkanál olívaolaj, ecet, só ízlés szerint.

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, és felkarikázzuk. A nyers paradicsomot és a vöröshagymát szintén karikára vágjuk. Az egészet összekeverjük a nyersen legyalult zellerrel és a kemény tojáskarikákkal.
Megsózzuk, és leöntjük az ecettel elkevert olívaolajjal.

Amerikai burgonyasaláta 02.
Elkészítése:
2 kemény tojás sárgáját villával összetörjük, 1-1 kk mustárral és porcukorral, kevés citromlével, 2 dl tejföllel kikeverjük. 50 dkg héjában főtt krumplit kockákra vágunk, ecetes- sós-cukros páclébe rakjuk. Ha kihűlt, leszűrjük, és 30 dkg vékonyra gyalult káposztával, a mártásból visszamaradt kemény tojásfehérjékkel és 30 dekányi apróra vágott sült hússal vagy sonkával (uram bocsáss maradék felvágott-darabkákkal) összekeverjük.
Hozzáreszelünk egy kis fej zellert, jól összekeverjük, legalább egy fél napra jégbe hűtjük.

Amerikai kerti saláta
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg főtt burgonya, 1 főtt zellergumó, 1 kis uborka, néhány fejes salátalevél, 1 csomó hónapos retek és 1-2 zöldpaprika.
A mártáshoz:
fél kávéskanál vágott vöröshagyma, fél kávéskanál borecet, fél dl majonéz, pirospaprika, só ízlés szerint.

Elkészítése:
A főtt burgonyát kockára vágjuk és összekeverjük a hasonlóan előkészített zellergumóval, uborkával, hónapos retekkel, zöldpaprikával. Hozzáadjuk a mártást, és óvatosan összekeverjük.
Salátalevelekkel kibélelt tálon tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A BURGONYASALÁTÁK
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda,
Fidel Benitez Corales, Józef Tita Protasiewicz,
Klement Diana és Szabó Béla
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.