Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A BURGONYASALÁTÁK 3.

2017.04.05

BURGONYA LEXIKON

Burgonyás hússaláta
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg burgonya, 20 dkg főtt marhahús, 2 kemény tojás, 3 kovászos uborka, 5 dkg konzerv zöldborsó, 1 dl majonéz, só, törött fekete bors, ízlés szerint. A héjában főtt burgonyát, a főtt húst, a kemény tojást és a kovászos uborkát kockára vágjuk, hozzáadjuk a zöldborsót, összekeverjük, és törött fekete borssal ízesített majonézzel elkeverjük.
A saláta tetejét megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel.

Burgonyás kelsaláta
Hozzávalók:
40 dkg kínai kelkáposzta, 50 dkg héjában főtt burgonya, 1 nagy grape fruit (vagy 1 dl grape fruit juice) 3 gerezd fokhagyma, másfél dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só, 1 db marinált paradicsompaprika (vagy 2 evőkanál marinált paprikacsík), 1-2 evőkanál porcukor. Először a saláta mártását készítem el. A grape fruit levét kicsavarom és összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a tejfölt, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyemzöldet. Ezután a sóval, a cukorral és a borssal ízesítem. A mártásba belekeverem a lecsöpögtetett és vékony csíkokra vágott marinált paradicsompaprikát. A kínai kelt a külső fonnyadt, hibás leveleitől megtisztítom, és olyan vékony laskára vágom, amennyire csak lehetséges. A mártásba keverem a meghámozott és csíkokra vágott főtt burgonyával együtt.
Az egészet jól összeforgatom, majd szorosan lefedem, és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!

 

 

Forrás:
BURGONY LEXIKON - A BURGONYASALÁTÁK
Szerző:

Barna Aladár, Ferenczy Amanda,
Fidel Benitez Corales, Józef Tita Protasiewicz,
Klement Diana és Szabó Béla
Szerkesztette és Illusztrálta

 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.