Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - BURGONYASALÁTÁK 2.

2017.03.08

BURGONYA LEXIKON

Arles-i burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg burgonya, 20 dkg paradicsom, 20 dkg padlizsán, 10 dkg reszelt torma, másfél dl tejszín, só ízlés szerint.

A burgonyát megfőzzük, karikára vágjuk. A nyers paradicsomot meghámozzuk, felkarikázzuk, kimagozzuk. A nyers padlizsánt meghámozzuk, felvágjuk, enyhén besózzuk.
A hozzávalókat összekeverjük a reszelt tormával, a tejszínnel. ízlés szerint sózzuk.

Bécsi burgonyasaláta
Hozzávalók:
50 dkg burgonya, 50 dkg fehér káposzta, 1 ek olaj, 1 kk. mustár, porcukor, só, őrölt fehérbors, egy kevés ecet

Enyhén ecetes, cukros, sós páclevet készítünk. Ebbe szeleteljük a még meleg tisztított, héjában főtt burgonyát, és hagyjuk benne kihűlni. A káposztát kitorzsázzuk, majd legyaluljuk, és a burgonyához keverjük. Egy napig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A mustárt az olajjal meg egy kevés salátalével simára keverjük, és a káposztás burgonyát beleforgatjuk.
A tetejét megborsozva tálaljuk.

Burgonyás Aioli
Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 adag Aioli mártás, só

A burgonyát megtisztítjuk, és karikára vágva, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, és még melegen összekeverjük az Aioli mártással.
Melegen kínáljuk.

Forrás:
SALÁTÁK BURGONYÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.