Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK 2.

2017.02.09

BURGONYA LEXIKON

Burgonyagaluska kukoricalisztből, magyarosan
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 20 dkg kukoricaliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg zsír, só

Elkészítése:
Forrásban levő sós vízbe fokozatosan kukoricalisztet szórunk, és fakanállal állandóan kevergetve sűrűre főzzük. A kásához főtt és darált vagy áttört burgonyát adunk. Kissé megsózzuk, jól elkeverjük, hűlni hagyjuk. Majd zsírozott kanállal lapos tűzálló tálba nagy galuskákat szaggatunk belőle. Tetejét zsírban pirított hagymával leöntjük, és sütőben átforrósítjuk.

Burgonyagaluska paradicsommártással, román módra
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 2 evőkanál liszt, 1 fej vöröshagyma, 1 kávéskanál olvasztott zsír, hagymás paradicsommártás, 1 evőkanál reszelt sajt, só és törött bors

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük vagy megdaráljuk. Liszttel meghintjük és eldolgozzuk. Sózzuk, borsozzuk. Lisztes kézzel ujjnyi vastagságú kis rudakat formálunk belőle, és sós vízben megfőzzük. A leszűrt galuskát leöntjük paradicsommártással, reszelt sajttal megszórjuk, és forrón tálaljuk.

Burgonyagaluska sütőben, román módra
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 evőkanál vaj, 2 tojás, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál reszelt sajt a tésztába, 2 evőkanál pedig a kész tészta megszórásához, só és törött bors

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, áttörjük vagy megdaráljuk. Vajat, tojást, lisztet és reszelt sajtot adunk hozzá, megsózzuk, megborsozzuk. Belisztezett kezünkkel elkészítjük a galuskatésztát. Nem túl mély lábasban, lobogva forró sós vízbe téve megfőzzük. 15 percnyi főzés után leszűrjük, edénybe tesszük. Megszórjuk reszelt sajttal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és néhány percre sütőbe tesszük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.