Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK 3,

2017.02.27

BURGONYA LEXIKON

Burgonyagaluska túróval
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 2 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 25 dkg túró, 2 tojássárgája, só

Elkészítése:
A fentiekhez hasonlóan elkészítjük a galuskát, és amikor tányérokba raktuk, vajjal leöntjük, és tojássárgájával elkevert túrót teszünk rá.
Ezt a galuskát reszelt juhsajttal, reszelt fokhagymával, valamint gomba-, hagyma-, paradicsom- vagy lengyel mártással is tálalhatjuk.

Burgonyagolyók
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 3 dkg vaj, 1 evőkanál vágott zöldpetrezselyem, só

Elkészítése:
Nagy kerek burgonyaszemeket meghámozunk, gömbölyű kanállal golyócskákat vájunk belőlük. A golyócskákat forrásban levő sós vízzel leöntjük, lassú tűzön csak addig főzzük, hogy szét ne essenek. Leszűrjük, olvasztott vajjal leöntve és vágott zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. A golyócskákat díszítésre használjuk.
Hús és zöldségkörítés mellé is tálalhatjuk.

Burgonyakása 01.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 1 evőkanál zsír, 1 kis fej vöröshagyma, só

Háromnegyed liternyi forrásban levő sós vízbe beletesszük az apróra vágott nyers burgonyát, és jól szétfőzzük, amíg a kása megsűrűsödik.
Zsírban pirított hagymát teszünk rá, és néhány percig így pároljuk, kis lángon vagy nem túlságosan forró sütőben

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK
Szerző:


 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.