Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK 4

2017.03.18

BURGONYA LEXIKON

Burgonyakása 02.
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, só

Elkészítése:
A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Tejföllel, sóval és vajjal összekeverjük.

Burgonyakása árpadarával
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg burgonya, 1 pohár árpadara, 2 evőkanál zsír, hagyma és só

Elkészítése:
Árpadarából híg kását főzünk. Reszelt nyers burgonyát teszünk bele. Állandóan kevergetve 15 percig főzzük vagy sütőben megsütjük. Tálalásnál zsírban pirosra sütött hagymakarikákat szórunk rá, és hagymás zsírral meglocsoljuk.

 

Burgonyakása mari (cseremisz) módra
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg burgonya, 25 dkg rizs, köles- vagy zabkása, 5 dkg vaj, 6 dl tej, 2 dkg cukor, só

Elkészítése:
A darát vízzel hígított tejbe vagy tiszta vízbe szórjuk, és félig megfőzzük. Ezután beletesszük a kis kockákra vágott burgonyát, és lefedve gyenge tűzön addig főzzük, amíg megsűrűsödik. Ízlés szerint cukorral vagy sóval ízesítjük. Időnként kevergetjük. Tálalásnál vajat keverünk bele.

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.