Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK 5.

2017.05.29

BURGONYA LEXIKON

Burgonyakása szójababbal
Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg burgonya, 30 dkg szójabab, 1 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, só

Elkészítése:
A forró főtt burgonyát és a puhára főtt szójababot megdaráljuk. A szójabab főzővizével felhígítjuk tejföl sűrűségűre, és olajban pirított hagymával ízesítjük.

Burgonyametélt (nudli)
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 20 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, zsír és só

Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, megdaráljuk vagy áttörjük, és liszt meg tojás hozzáadásával puha tésztát gyúrunk belőle. Részekre vágjuk, és minden egyes részt rúd alakúra formálunk. Ezekből egyforma nagyságú darabokat - nudlikat - vágunk. Forrásban levő sós vízben megfőzzük. Közben bő zsírban morzsát pirítunk. A nudlit összerázzuk a megpirított morzsával.

 

 

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
BURGONYA LEXIKON - EGYTÁLÉTELEK, VENDÉGVÁRÓK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.