Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYA LEXIKON - A KRUMPLIS TÉSZTÁK 2.

2018.09.25

BURGONYA LEXIKON

Burgonyapálcikák sajttal meghintve
Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 2 dl olaj, 5 dkg reszelt sajt, só

A nyers, meghámozott, egészben hagyott burgonyát megmossuk, annyi hideg vizet öntünk rá, hogy 10-15 cm-re ellepje. Lassú tűzön felforraljuk, és 7-8 percig főzzük (vigyázzunk, hogy közben ne forrjon erősen). Ezután a burgonyát hosszú pálcikákra felvágjuk. Ha megszikkadt, bő forró olajban addig sütjük, amíg a kérge aranysárga lesz.
Erősen megsózzuk, meghintjük a reszelt sajttal, és a sütőben pár percig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
Különösen sör mellé ízletes étel.

Burgonyás fánk
Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg burgonya, 2 dkg vaj, 10 dkg liszt, 1 dkg élesztő, egy kevés tej, 2 tojás, 1 dl tejföl, só és törött bors, újhagyma

A megtisztított burgonyát kis lyukú reszelőn megreszeljük. Meleg tejben futtatott élesztőt teszünk hozzá, a lisztet vajjal, tojással, csipet sóval és a borssal eldolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
A tésztából olajos kanállal kis cipókat szaggatunk, ellapítva forró olajban megsütjük.
A fánkot tejföllel vagy újhagymával tálaljuk.

Forrás:
BURGONYA LEXIKON - A KRUMPLIS TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

tyukod

(Bírtha Sándorné, 2018.09.25 17:02)

Nekem nagyon tetszenek ezek a receptek.