Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRUMPLIS TÉSZTÁK 6.

2019.10.02

BURGONYALEXIKON

Krumplis tészta 03.
Hozzávalók:
30 dkg kockatészta, 3 db krumpli, 1 fej hagyma, 1 ek olaj, pirospaprika, só, őrölt bors

Elkészítés:
A tésztát főzzük meg előírás szerint, öblítsük le hideg vízzel és csepegtessük le.
A krumplit főzzük puhára (ezt akár előző nap is megtehetjük, így időt spórolunk), pucoljuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre pároljuk. Tűzről levéve rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük. Beletesszük a lecsepegtetett tésztát. A tűzre visszatéve összekeverjük és átmelegítjük. Ekkor tesszük rá a reszelt krumplit, és villával addig kevergetjük, amíg a tészta és a krumpli alaposan összekeveredik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Tipp: a krumplis tésztát készíthetjük fodros nagy- vagy kis kocka tésztával is.
A változatosságot kedvelőknek hasonló, de mégis más receptajánlatunk a szalonnás krumplis tészta.

Krumplis tészta 04.
A paprikás krumpli szerint járunk el, de a krumplit apróra vágjuk, és csak kevés víz hozzáadásával puhítjuk meg.
A kockatésztát külön főzzük ki hozzá - talán a fodros verzió nem ragad annyira, bár én már ezt is simán el tudom képzelni orsótésztával -, de csak a végén keverjük össze a dinsztelt krumplival.

Krumplis tészta 05.
Hozzávalók:
1 csomag kockatészta, 1 kg burgonya, só, 2 evőkanál zsír, 2 vöröshagyma, pirospaprika, bors

Elkészítése: A burgonyát sós vízben megfőzzük. A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A zsíron az apróra vágott hagymát dinszteljük, majd pirítjuk, félrehúzva a tűzről megpaprikázzuk. Az összetört krumplit beletesszük a hagymás zsírba, amit tovább fűszerezünk sóval, borssal, végül a kifőtt, leszűrt tésztát, is belekeverjük.
Sütőben átmelegítjük.

Krumplis tészta 06.
Hozzávalók:
1 kg krumpli, 50 dkg száraztészta (nagy kocka), 0,7 dl étolaj, 2 dl tejföl, bors, só, ízlés szerint törött pirospaprika.

Elkészítés:
A krumplit kockákra vágom, meghintem pirospaprikával, és jól összekeverem. Egy nagyméretű (4-5 liter) teflon lábasba öntöm az olajat. Előmelegítem nagy lángon 1 percig, majd beleöntöm a megpaprikázott krumplit.
A legnagyobb lángon, fakanállal kevergetve fedő nélkül sütöm.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
BURGONYALEXIKON - KRUMPLIS TÉSZTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.