Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MAMI RECEPTJEI 1.

2019.07.28

CSALÁDI RECEPTJEINK

Almás pite Nagymami módra 01.
Hozzávalók:
25 dkg liszt, 2-3 evőkanál cukor, 7 dkg vaj, 1 tojás, 1 dl tej,

Elkészítése:
Összegyúrni, almával vagy túróval megtölteni.

Almás pite Nagymami módra 02.
Hozzávalók:
27 dkg liszt, 7 dkg zsír, 7 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 2 evőkanál tej, 1 kávéskanál rum, kis cukor.

Ezt összegyúrni, vékonyra kinyújtani, almával tölteni és sütni. Egy csomag Oetker sütőpor jön még bele.

Borjúkocsonya Mami módra
Elkészítése:
Borjú fejet és 2 lábat felöntjük vízzel, hogy jól ellepje.
Megfelelően sót (de, nem sokat) és ha forr néhány fej veres hagymát héjával, meglehetősen foghagymát, sárgarépa szeletben, citromhéj és törött piros paprika jön bele. Lassan forrni hagyjuk, míg puha lesz.
Ha leülepedett leszűrjük, húst a csontról leszedjük, kirakjuk és felöntjük.

Burgonyás derelye Mami módra
Elkészítése:
Derelyét megtölteni a következő töltelékkel:
áttört krumpli, só, kis zsír, tejfel, kevés liszt.
Derelyét megtölteni, prézlis zsírba szedni.

Diós pite Nagymami módra
Hozzávalók:
40 dkg liszt, 10 dkg cukor, 20 dkg vaj, 1 tojás, 1 tojás sárgája, egy kis szódabikarbóna.

Elkészítése:
Ezt hirtelen összegyúrjuk, kinyújtjuk, lekvárral megkenjük, és a tetejére a következő masszát öntjük:
27 dkg vaníliás cukrot 4 egész tojással habosra keverünk és 20 dkg őrölt diót vagy mogyorót keverünk bele, és lassú tűznél megsütjük, és még melegen felvágjuk.

Ecetes uborka Mami módra
Elkészítése:
Uborkát berakni üvegbe.
Babérlevél, magyarbors, kevés torma, meggyfa levél (6 szál).
Ecetes vizet forralni: 1 l eszencia, 3 l víz (5 l üveg 3 kanál só) mikor forr rámerni az üvegre, tetejére tányér, másnap reggelig áll. Másnap maradék lével feltölteni, kis szalicil, lekötni.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
CSALÁDI RECEPTJEINK - ANYUKÁKNAK, NAGYMAMÁKNAK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.