Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DESSZERTEK - A BONBONOK 2.

2017.01.25

DESSZERTEK

EGYSZERŰ BONBON
Hozzávalók:
23 dkg étcsokoládé, 8 dkg sózatlan vaj, 1 tojás sárgája, kakaópor

Elkészítése:
Törd össze a csokoládét, vízgőz fölött olvaszd fel a vajjal, és jól dolgozd össze. Vedd le a tűzről, és keverd bele a tojássárgáját. Tedd a keveréket hűtőszekrénybe, hogy egy kicsit megszilárduljon, majd formázz belőle labdákat, és egyenként forgasd meg a kakaóporban.
A bonbonokat egyesével csomagold!
Hűtőszekrényben tárolandó!

EGYSZERŰ TRÜFFEL
A legegyszerűbb, ha kakaóba hempergetjük a trüffeleket
Hozzávalók:
30 dkg étcsokoládé, 5 evőkanál tej, 12 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, kakaópor

Elkészítés:
A csokoládét darabold fel, és tejben állandó kevergetés mellett, alacsony hőfokon olvaszd meg, majd keverj bele 10 dkg porcukrot, és add hozzá a tojás sárgáját. A vajat is olvaszd meg, majd keverd a csokoládéba. Hűvös helyen 2-3 óráig pihentesd, majd a masszából formálj kis golyókat. Körülbelül 30 golyó lesz, a felét kakaóporba, a felét porcukorba hempergesd.
A trüffeleket mignon-papíron tedd hűtőbe, s onnan tálald.

ÉTCSOKIS-MANDULÁS HENGEREK
Hozzávalók:
25 dkg étcsokoládé, 13 dkg vaj, 13 dkg porcukor, 1 evőkanál instant kávé, 13 dkg aprított mandula

Elkészítése:
A csokoládét törd össze, tedd tálba, és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton olvaszd fel. A vajat keverd habosra, add hozzá az átszitált porcukrot, a kávét és a csokoládét. Az egészet keverd finom krémmé, amelyet aztán 1 cm vastagon teríts szét fólián, és hagyd kihűlni. Vágd hüvelykujj vastagságú csíkokra, sodord kis hengerekre, forgasd mandulába.
Szép ajándék celofánba csomagolva, kis masnikkal átkötve.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
DESSZERTEK - A BONBONOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.