Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DESSZERTEK - BOUNTY SZELETEK 2.

2017.03.27

DESSZERTEK 

BOUNTY SZELET 03.
Hozzávalók 4-6 személyre:
A tésztához:
15 dkg porcukor 25 dkg liszt 1 tojás 1/2 cs. Rama margarin 1 cs. sütőpor 1 ek kakaó
A kókuszos töltelékhez:
6 tojásfehérje 25 dkg porcukor 25 dkg kókuszreszelék
A sárga krémhez:
6 tojássárgája 3 ek liszt 3 dl tej 1/2 cs. Rama margarin 15 dkg porcukor
A mázhoz:
étcsoki tortabevonó

Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, a kakaót, a tojást és összegyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát, és két lapot készítünk. Az egyiket kikent tepsibe terítjük. A kókuszos töltelékhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Apránként hozzáadjuk a cukrot és végül a kókuszt. A kókuszos habot a tepsiben lévő lapra kenjük, a másik tésztalappal beterítjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztára sárga krémet kenünk, melyhez a tojássárgákat liszttel elkeverjük, és tejjel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, porcukorral elkevert margarinnal összedolgozzuk.
Végül tortabevonóval vonjuk be a tetejét.

 

BOUNTY SZELET 04.
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 15 dkg cukor, 10 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, 1 kanál kakaó, kevés tej

Elkészítése:
A hozzávalókat összekeverjük úgy, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. Két lapot nyújtunk belőle. A két lap közé tölteléknek 6 tojás fehérjét 20 dkg cukorral kemény habbá verjük, 20 dkg kókuszlisztet vegyítünk bele. Együtt sütjük meg a lapokkal.
Krém: 4 tojás sárgáját, 2 csomag vaníliás pudingot és 2 vaníliás cukrot 1/2 liter tejben megfőzünk és kihűtjük. 15 dkg margarint 20 dkg porcukorral habosra keverünk és összemixeljük a kihűlt krémmel.
A tésztára rákenjük a krémet.
Csokimázzal vonjuk be a tetejét.

Forrás:
DESSZERTEK - A BOUNTY SZELETEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta