Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DESSZERTEK 4.

2017.05.17

DESSZERTEK

Májusi desszert
Hozzávalók:
50 dkg száras, korai cseresznye, 2 db egész tojás, 20 dkg finomliszt, 2-2,5 dl tej, 1 evőkanálnyi meggylekvár, 1 evőkanálnyi kristálycukor, 1 mokkás-kanálnyi törött fahéj, csipet só, 4 szem összetört szegfűszeg

Elkészítése:
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, a lisztet, a fűszereket, a cukrot és a lekvárt. Az egészet jól kikeverjük, majd 10 percig pihentetjük. Közben a cseresznyét megmossuk, lecsöpögtetjük, és kevés lisztben szárastól megmártjuk. Öt-hat szemet szárastól összefogva, kis cérnával összekötünk, és beleforgatjuk a tésztába, majd egy csipesz segítségével úgy rakjuk bele a forró olajba, hogy ne essen szét. A tésztában lévő tojás azonnal összefogja a "cseresznyecsokrot".
Világosbarnára sütjük, az olajból kivéve papírtörülközőre rakjuk, hogy az a fölösleges olajat beszívja.
Még azon melegében fahéjas porcukorral meghintve kínáljuk.

 

Müzlis desszert, túróval
Hozzávalók:
4 evőkanál müzli-keverék (bármelyik fajta lehet), 1 evőkanál mazsola, 25 dkg tehéntúró, 25 dkg friss idénygyümölcs, 4 dl - a gyümölcs jellegének megfelelő - rostos gyümölcslé, 1 mokkáskanál reszelt citrom vagy narancshéj, 1-2 teáskanál méz.

Elkészítése:
A müzli-keveréket mély tálba szórom, hozzáteszem a megmosott és leszárazott mazsolát. Rászórom a citromhéjat, és a gyümölcslevet ráöntve, 15 percig hagyom állni. Közben a tehéntúrót áttöröm, a gyümölcsöt megmosom, kimagozom, feldarabolom, majd az egészet alaposan összekeverem. Kis tálkákba adagolom.
Olyan kiadós és laktató, hogy vacsorának is megfelelő egy pohár gyümölcslével vagy teával.

 

 

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A DESSZERTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.