Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DESSZERTEK 5.

2018.12.18

DESSZERTEK

Papagáj-szelet
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 4 tojás, 20 dkg cukor, 1 doboz tejföl, 20 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag puncs ízű pudingpor, kakaópor

Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverjük habosra, majd adjuk hozzá a lisztet, illetve a sütőport. Ezután a megolvasztott margarint és a tejfölt keverjük a masszához. Lisztezzünk és vajazzunk ki két sütőgerincet. A tésztát válasszuk háromfelé. Az egyikbe tegyük bele a pudingport, a másikba tegyünk pár evőkanál kakaóport, a harmadikba ne tegyünk semmit. Ezután rakjuk a gerincekbe először a fehér, majd a barna, végül a rózsaszín tésztát.
Lehetőleg ne nagyon folyjanak egymásba.
Ezután rakjuk a gerinceket az előmelegített sütőbe, és közepes lángon süssük kb. 20-25 percig.

Poharas ananászkrém
Hozzávalók (20 pohár krémhez):
10 dkg vaníliás pudingpor, 6 tojás, 1 liter tej, 30 dkg kristálycukor, 4 dkg vaníliás cukor, 20 dkg kockacukor, 8 dl tejszín, 1 doboz darabos ananászkonzerv, 1/2 dl triple sec, 2 dkg tortadara, 10 Roletti vagy babapiskóta.

Elkészítés:
A pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsinta sűrűségű péppé keverjük. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliás cukorral felfőzzük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük, miközben a kockacukorból a tejszínnel karamellöntetet készítünk. Az ananászt leszűrjük, és összekeverjük a triple sec-kel. A felforrt cukros, vaníliás tejet állandó keverés közben összekeverjük a pudingporral készített masszával, és az egészet sűrű péppé főzzük. A főzés végén hozzáadom a tojásfehérjéből vert habot. Az így elkészített krémhez tejszínhabot és kockára vágott ananászt keverünk. A poharak vagy kelyhek aljába egyenletesen elosztom a triple sec-kel ízesített ananászt, ráöntöm a karamellszirupot, és végül az ananászos vaníliakrémet.
Hűtőben jól kihűtöm, tejszínhabbal, tortadarával díszítve egy-egy Rolettivel kínálom a vendégeknek.
Különösen nyáron üdítő édesség.

Raffaello
Hozzávalók:
40 dkg tejpor (fele sovány, fele zsíros), 1 kocka Ráma, 20 dkg kókuszreszelék, 35 dkg cukor, 1,5 dl víz, 40-60 szem mandula +kókuszreszelék a forgatáshoz

Elkészítés:
A vizet a cukorral sziruppá főzzük, majd belekeverjük a Rámát. Hozzáadjuk a tejport és a kókuszt, jól elkeverjük, majd 2-3 órára hűlni hagyjuk. (Ideális előző nap elkészíteni a masszát) Közben a mandulát leforrázzuk, és a héját leszedjük, száradni hagyjuk.
A kihűlt masszából golyókat formálunk, aminek a közepébe beleteszünk egy-egy szem mandulát, majd kókuszreszelékben megforgatjuk.
Elkészítés után kis időre újra hűtőbe tesszük.

Forrás:
SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A DESSZERTEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.