Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PUDINGOK 1.

2019.03.28

ÉDESSÉGEK

Almapuding
Elkészítése:
25 dkg finomlisztet, 25 dkg borjú- vagy marhafaggyút, egy púpozott kávéskanál gyömbért, kevés sót összekeverünk, és hideg vízzel olyan sűrű tésztát készítünk belőle, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Nyújtsuk ki, egy mély tálba tegyünk egy tiszta konyharuhát, lisztezzük meg, és szépen egyengetve tegyük bele a kinyújtott tésztát. Töltsük meg négy részre vágott, meghámozott almával, lehetőleg Jonatánnal. Az almatölteléket fölül is borítsuk be a tésztával, majd a négy sarkánál kössük össze a konyharuhát. Így a konyharuhában, erősen lobogó vízben, amibe két evőkanál sót is tettünk, főzzük jó két órahosszat. Porcukorral meghintve tálaljuk. A puding még ízletesebb lesz, ha a cikkekre vágott almát, mielőtt megtöltjük vele a tésztát, 20 dkg mazsolával, 5 dkg cukrozott citrom- és narancshéjjal, kevés cukorral és rummal néhány percig vajon pároljuk.

Almás puding
Elkészítése:
30 deka lisztet 13 deka zsírral vagy 17 deka vajjal, 7 deka porcukorral kevert 1/2 csomag Váncza- vanillincukorral és 1-2 evőkanál tejfellel gyúrótáblán jól eldolgozunk. Legvégül kevés liszttel kevert 1 csomag Váncza-sütőport gyúrunk hozzá. A tésztát két részre osztva, egyik felét tortasütő aljára helyezzük. Tölteléknek vékonyra vágott almát mazsolával és tört fahéjjal vegyünk. A tészta másik felét a töltelékre helyezve közepes sütőben süssük. Melegen, a tortaformából kiborítva tálaljuk és Váncza-vanilincukorral kevert cukorporral beszórva szolgáljuk fel. Könnyebben kijön a formából a sütemény, ha tésztával sütés előtt a tortaforma oldalait is kibéleljük.

Ananászos és banános puding
Hozzávalók:
1-1 csomag HAAS kalciummal dúsított ananászos illetve banános pudingpor, 5-5 dl tej, 4-4 evőkanál cukor.

Elkészítése
a csomagoláson található leírás szerint. Díszítéséhez ananászos és banánkarikákat, valamint tejszínhabot használhatunk.

Angol kabinetpuding
Elkészítése:
Vajjal kikent pudingforma fenekére piskótát rakunk, meghintjük mazsolával, erre ismét egy sor piskótát rakunk és erre megint mazsolát, vagy apróra vágott cukrozott gyümölcsöt szórunk. Így folytatjuk, míg a forma meg nem telik. Fél liter vaníliás tejbe hat tojás sárgáját 13 dkg porcukorral keverjünk bele, tűzön verjük fel és öntsük a pudingformába. Egy fél óráig hagyjuk állni a pudingot, aztán fedjük be a formát, és egy óráig sütőben gőzöljük. Ezután, ha a puding kemény, borítsuk tálra és a következő mártással tálaljuk: Négy tojás sárgáját három evőkanál cukorral elkeverünk, fél liter tejjel föleresztjük, tűzön forrpontig hevítjük, likőrrel ízesítjük.

Apáca-puding
Hozzávalók:
Cukor 12.5 dkg, tojás 8 db, vanília, citromhéj 1/2 db, mandula 12.5 dkg, liszt 8 dkg.

Elkészítése:
A cukrot 8 tojássárgájával habosra keverjük, teszünk bele vaníliát, reszelt citromhéjat, 12.5 dkg darált mandulát, 8 dkg lisztet és a 8 tojás kemény habját. Kikent és lisztezett formában fél óráig gőzben kisütjük, csokoládésodóval tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ÉDESSÉGEK - PUDINGOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.