Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PUDINGOK 2

2019.05.05

DESSZERTEK

Barna puding
Hozzávalók:
Zsemle 2 db, feketekávé 2 dl, tojássárgája 3 db, cukor 10 dkg, vaj 3 dkg, mandula 8 dkg, morzsa 5 dkg.

Elkészítése:
Két zsemlét erős feketekávéval megáztatunk, ez alatt 3 tojássárgáját, 10 dkg cukorral 3 dkg vajjal habosra keverünk. Teszünk bele 8 dkg tisztított mandulát, mazsolát.
Gőzben fél óráig főzzük, és vanília sodóval tálaljuk.

Burgonyapuding
Hozzávalók:
50 dkg nyers burgonya, 3 db tojás, 3 evőkanál tejföl, 5 dkg vaj, só, rizsliszt, a forma belisztezéséhez.

Elkészítése:
A burgonyát meghámozzuk lereszeljük. Beletesszük a 3 tojássárgáját, a tejfölt és a sót. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, amit óvatosan a masszához keverünk. Pudingformát vajjal kikenjük beszórjuk a rizsliszttel, beletesszük a pudingmasszát, és gőzbe állítva kb. 40 percig sütjük.

Cseresznyepuding 1.
Hozzávalók:
Zsemle 3 db, tojás 6 db, porcukor 18 dkg, vanília 1/2 rúd, citromhéj 1/2 db, vaj 3 dkg, mandula 5 dkg, cseresznye 25 dkg.

Elkészítése:
Három zsemlét tejben áztatunk, ez alatt 6 tojássárgáját, 18 dkg porcukorral, vaníliával, citromhéjjal habosra keverünk. Teszünk bele 3 dkg vajat, 5 dkg tisztított, darált mandulát, a kinyomott zsemléket, 25 dkg kimagozott cseresznyét és a 6 tojás kemény habját.
Kizsírozott formába tesszük, 1 órán át, lassan főzzük.
Tetszés szerinti sodóval tálaljuk.

Cseresznyepuding 2.

Elkészítése:
12 dkg vaj, 6 tojás sárgája, 10 dkg porcukor kikeverünk, ehhez 2 evőkanál morzsát, majd 6 tojás fehérje habját, végül egy befőttes üvegnyi kimagozott cseresznyepálinkába áztatott cseresznyét adunk.

Formába öntjük, és 1 óráig gőzfürdőben főzzük.

Csokoládépuding 1.
Hozzávalók:
Tojás 8 db, porcukor 24 dkg, csokoládé 12 dkg, mandula 12 dkg, tojásfehérje 2 db, cukor 50 dkg, citromlé 1 ek., cukrozott gyümölcs 15 dkg.

Elkészítése:
Nyolc tojássárgáját a 24 dkg porcukorral habosra keverünk, teszünk bele 12 dkg puhított csokoládét, 12 dkg héjazott, darált mandulát, nyolc tojás kemény habját.

A puding-formát kikenjük, kilisztezzük, és a keveréket beleöntve 1 óráig főzzük.

Az alatt 2 tojásfehérjéből, 50 dkg cukorból, vaníliából, 1 ek. citromléből jeget készítünk, a kisült pudingot bevonjuk, és még 10 percig sütőbe tesszük.

Cukrozott gyümölccsel is díszíthetjük.

Csokoládépuding 2.
Elkészítése:
8 tojás sárgáját, 12 dkg vajat, 12 dkg olvasztott csokoládét, 2 dkg porcukrot jól kikeverünk. Hozzáadunk 4 dkg hámozott, finomra tört és szitált mandulát, 1 evőkanál morzsát és 8 tojásfehérje keményre vert habját.

Formába öntjük, és 1 óráig gőzfürdőben főzzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ÉDESSÉGEK - PUDINGOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.