Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PUDINGOK 3.

2019.06.17

DESSZERTEK

Csokoládépuding gazdagon
Hozzávalók:
1 zacskó csokoládés pudingpor, 5 dl tej, 10-12 dkg cukor, 5 dkg főzőcsokoládé, 2 dl tejszín, 1 evőkanál csokoládés tortadara vagy csokoládéreszelék. A pudingot a zacskón lévő előírás szerint elkészítem, majd ha már nem nagyon forró, belekeverem az apróra tört csokoládét.
Vízzel kiöblített formákba adagolom, és jól lehűtöm.
Közvetlenül a tálalás előtt a tejszínt kemény habbá verem, majd a puding tetejére halmozom, és rászórom a csokoládédarát.

Csokoládépuding kókuszos krémmel
Hozzávalók 4 személyre - A pudinghoz:
1 zacskó csokoládéízű pudingpor, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 3 evőkanál cukor
A mártáshoz:
1 zacskó vaníliaízű desszertkrémpor, 5 dl tej, 6 evőkanál kókuszreszelék, 2 evőkanál cukor, esetleg mentalevél

Elkészítés:
A pudingport 6 evőkanál tejben csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a cukrot.
A többi tejet a tejszínnel együtt felforraljuk, belekeverjük a pudingporos folyadékot és felfőzzük.
A pudingot desszertes poharakba szétosztjuk, és hűvös helyre állítjuk.
A krémhez a desszertkrémport 3 evőkanál tejben csomómentesre keverjük. és hozzáadjuk a cukrot.
A maradék tejet 4 evőkanál kókuszreszelékkel együtt felfőzzük.
Belekeverjük a krémporos folyadékot, állandó keverés mellett összeforraljuk, majd kihűtjük.
A félretett kókuszreszelékkel és mentalevéllel díszítjük.
A kókuszos vaníliakrémet külön kínáljuk hozzá.

Darapuding eperrel
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg eper, 5 dl tej, 6 evőkanál búzadara, 1 tojás, 3 evőkanál cukor, 6 evőkanál narancslé, 1 teáskanál vaj vagy margarin, 1 zacskó vaníliás cukor, citromhéj

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott epret felaprítjuk. Meghintjük a vaníliás cukorral, és meglocsoljuk a narancslével. Néhány darabot félreteszünk, a többit tálba halmozzuk. A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a vajat és a citromhéjat. Felforraljuk, beleszórjuk a darát, és állandóan keverve 1-2 percig főzzük.
A tűzről levéve 3 percig állni hagyjuk.
A citromhéjat eltávolítjuk.
A darapudingba belekeverjük a tojássárgáját, majd ha langyosra hűlt, a kemény habbá vert fehérjét is.
A pudingot az eperre öntjük és kihűtjük.
A félretett eperdarabokkal díszítjük.
Elkészítési idő kb. 25 perc,

Darapuding meggyöntettel
Hozzávalók 4 személyre:
5 evőkanál búzadara, 6 evőkanál magozott meggybefőtt, 4 dl tej, 3 evőkanál cukor, 1 evőkanál étkezési búzakeményítő, 1,2 dl tojáslikőr, 3 dkg darált mandula, 2 dkg szálasra vágott mandula, 1 citrom reszelt héja

 

Elkészítés:
A meggybefőttet a levével együtt összeturmixoljuk, majd 1 evőkanál cukorral együtt felmelegítjük.
Az étkezési búzakeményítőt kevés vízben csomómentesen elkeverjük, majd a meggylébe öntjük és felforraljuk.
A tejet a maradék cukorral és a reszelt citromhéjjal ízesítve felforraljuk.
Hozzáadjuk a búzadarát meg a darált mandulát, és állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük.
Végül belekeverjük a tojáslikőrt.
A krémet kihűtjük, majd a meggymártással rétegezve üvegpoharakba töltjük.
A pudingot az enyhén pirított, szálasra vágott mandulával megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő kb. 25 perc,

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ÉDESSÉGEK - PUDINGOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.