Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PUDINGOK 4.

2020.02.07

DESSZERTEK

Diétás kakaós puding
Hozzávalók 4 személy részére:
1/2 liter tej, 1 tasak HAAS diétás pudingpor.

A tasak tartalmát 5 evőkanál tejben csomómentesre elkeverjük, a tej többi részét felforraljuk, és a fenti oldatot folyamatos keverés közben a forró tejhez adjuk.
Az edényt azonnal levesszük a tűzről, a pudingot formákba töltjük és hagyjuk kihűlni

Dió puding
Hozzávalók:
Tojássárgája 10 db, tojásfehérje 8 db, cukor 9 dkg, vaj 6 dkg, dió 6 dkg.

Elkészítése:
Hat tojássárgáját 9 dkg cukorral habosra keverünk, azután még a vajjal is jól kikeverjük.
Teszünk bele 6 dkg darált diót, 4 keményre főtt, szitán áttört tojássárgáját s a 8 tojás kemény habját.
Gőzben fél óráig főzzük, tetszés szerinti sodóval tálaljuk.

Gesztenyepuding 1.
Elkészítése:
14 dkg vajat, 14 dkg vaníliás porcukrot, 3 tojássárgáját habosra keverve beledolgozunk 16 dkg főtt, áttört gesztenyét, kis rumot, 3 dkg lisztet, óvatosan elkeverjük 3 tojásfehérjéből vert kemény habbal, 5 sült, főtt, felkockázott gesztenyével.
Vajas, cukros pudingformába töltve, vizes edénybe állítva, 3 ujjnyi egyenletesen forró vízfürdőben, csak a vizes edényt lazán fedve, 35-40 percig, lassan főzzük.
15 dkg meleg, rummal hígított barackízzel vagy rumsodóval leöntve tálaljuk.

Gesztenyepuding 2
. Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor, 25 dkg gesztenyemassza, 5 dl tej, 10 dkg cukor, 1 evő-kanál rum, 1 csésze kimagozott meggybefőtt vagy rumos meggy, 1 dl tejszín

A pudingot előírás szerint a tejjel és a cukorral elkészítem, majd még melegen hozzáteszem a gesztenyemasszát és a rumot, ezután pedig addig keverem, amíg az egész egyneművé válik.
Kivizezett talpas poharakban elosztom, majd sűrűn belenyomkodom a kimagozott meggyet.
Jól behűtve, tejszínhabbal, vagy nélküle kínálom.

Grízpuding gyümölcsmártásban
Hozzávalók 4 személyre:
6 dkg búzadara; 1 tojásfehérje, 5 dl tej, 5 dkg cukor, 1 kis üveg (370 ml) magozott meggybefőtt, 1 banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evőkanál étkezési búzakeményítő, 2 csepp keserűmandula-aroma, 1 citrom héja, csipetnyi só, a díszítéshez tejcsokoládé és citromfű

Elkészítése:
A tejet a cukorral és a vaníliás cukorral meg a citromhéjjal felforraljuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A tejből kivesszük a citromhéjat, majd belekeverjük a búzadarát és a keserűmandula-aromát. Kb. 5 percig főzzük.
A tűzről levéve óvatosan belevegyítjük a tojáshabot.
A grízpudingot négy, hideg vízzel kiöblített formába öntjük, és kb. 2 órára hideg helyre (hűtőszekrénybe) állítjuk.
Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk.
Az étkezési búzakeményítőt 3 evőkanál befőttlében csomómentesre keverjük. A maradék befőttlevet felforraljuk, majd besűrítjük a keményítős folyadékkal.
Beletesszük a meggyet, és hűlni hagyjuk.
A grízpudingot kistányérokra borítjuk, majd a meggybefőttel és a karikákra vágott banánnal körítjük.
Reszelt tejcsokoládéval és citromfűvel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő kb. 25 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ÉDESSÉGEK - PUDINGOK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.