Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIÉTÁS LEXIKON - DIÉTÁK, KÍMÉLŐ ÉTELEK 2

2017.05.21

DIÉTÁS LEXIKON

Csabai hátszínszelet sajtos brokkolival
Hozzávalók:
70 dkg marharostélyos, 1 késhegynyi törött bors, 4 evőkanál olaj, 1,2 kg brokkolim só, 8 dkg óvári sajt, 12 dkg csabai kolbász

Elkészítése:
A rostélyost kicsontozom, a húst megtisztítom a fölösleges zsiradéktól, és ujjnyi vastag szeletekre vágom. Meghintem őrölt borssal, és vékonyan olajozott zsírpapírba göngyölve a hűtőszekrénybe teszem. (A felhasználás előtt 3-4 nappal kell a húst így előkészíteni.)
A brokkolit sós vízben megfőzöm és leszűröm. A pácolt és érlelt hússzeleteket húsverő kalapáccsal kiverem, bevagdosom, megsózom, és teflonserpenyőben félig megsütöm. Tűzálló tálba teszem a húst, erre rakom félgömb alakban a főtt brokkolit, amibe egy kevés apróra vágott csabai kolbászt kevertem. Az egészet betakarom vékonyra szeletelt óvári sajttal. Végül a tetejére két karika csabai kolbászt teszek, és forró sütőben készre sütöm. Amikor a sajt ráolvad a húsra, tálalható.
(Energiaszegény diétához és cukorbetegeknek)

Csőben sült gombás cukkini
Hozzávalók:
2 cukkini, só, 20 dkg csiperke, 4 dkg vaj, 1 fej vöröshagyma. 1 csipetnyi törött bors, 1 csomó petrezselyemzöld, 2 tojás, 10 dkg óvári sajt

Elkészítése:
A cukkinit megmosom, és hosszában félbevágom. A belsejét kikaparom úgy, hogy legalább egy centis fala maradjon.
Forrásban levő sós vízben néhány percig főzöm a kivájt cukkinit, majd leszűröm és hagyom kihűlni.
Megtisztítom a gombát, és folyó csapvíz alatt alaposan megmosom.
A gombából vagdalékot készítek. A forró vajban megpárolom a finomra vágott vöröshagymát, erre teszem az apróra vágott gombát. Megsózom, megborsozom, és fedő alatt, a saját levében puhára párolom, majd zsírjára pirítom. Ekkor meghintem apróra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadom a felvert tojásokat és a cukkini forgácsot, és addig kevergetem, amíg a gombapép be nem sűrűsödik.
Tepsibe teszem a cukkinit, megtöltöm a gombás töltelékkel, és 10 percig sütöm. Ezután rászórom a reszelt sajtot, és ráolvasztom a tetejére.
(Só- és zsírszegény diétához)

Forrás:
DIÉTÁS LEXIKON - DIÉTÁS RECEPTEK
Nánási Róbert nyomán,
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.