Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIÉTÁS LEXIKON - RECEPTEK CUKORBETEGEKNEK 3.

2018.11.14

DIÉTÁS LEXIKON 

Burgonyaleves
Hozzávalók két személyre:
200 gr burgonya, 1 fej vöröshagyma, Petrezselyemzöld, zeller zöld, 1 dl joghurt, só

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikára vágjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott hagymát, felöntjük 6 dl vízzel és ízesítjük a fűszerekkel.
Ha a burgonya megfőtt, behabarjuk joghurttal, meghintjük zöldpetrezselyemmel.

Citromos habkrém
Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag citromos pudingpor, fél liter 1,5 százalékos tej, 1 citrom leve és héja, 2 dl tejszín, 1/2 rúd vanília, folyékony édesítőszer.

Elkészítés: egy lábasba kevés vizet teszünk, hogy ne égjen le a krémünk, 4 dl tejet a vaníliarúddal és a folyékony édesítőszerrel felforralunk. A pudingport a maradék 1 dl tejjel elkeverjük és hozzáöntjük a forró tejhez. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a citrom lereszelt héját és levét.
Ha teljesen kihűlt, hozzákeverjük a keményre felvert tejszínhabot.
Négyfelé poharakba töltjük, tetejét diabetikus csokoládéreszelékkel díszíthetjük.
Jól lehűtve tálaljuk.

Citromos karfiolleves
Hozzávalók (4 adag):
40 dkg karfiol, 2 dl kefir, 2 dkg liszt, só, fél citrom, borsikafű, petrezselyemzöld.

Elkészítés:
a rózsákra szedett karfiolt sós vízben kevés reszelt citromhéjjal és borsikafűvel puhára főzzük. A kefirt a liszttel kikeverjük és behabarjuk a levest.
Tálalás előtt tesszük hozzá az apróra vágott petrezselyemzöldet és a fél citrom levét.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
DIÉTÁK - RECEPTEK CUKROSOKNAK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.