Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIÉTÁS LEXIKON - RECEPTEK CUKORBETEGEKNEK 5

2019.01.17

DIÉTÁS LEXIKON

Csicsókasaláta
Hozzávalók:
50 dkg csicsóka, 20 dkg füstölt sajt (több fajta, ha lehet), 2 dl kefir, 2 ek. olaj, petrezselyemzöld, só. Elkészítése:
Meghámozzuk, vagy nem a héjastól főzött csicsókát, és kockákra vágjuk. Jól összekeverjük egy tálban a kefirt, olajat, sót, petrezselymet.
Beleforgatjuk a csicsókát, megszórjuk a reszelt füstölt sajttal.

Csicsókasaláta nyersen
Hozzávalók:
50 dkg nagyon alaposan kefével megdörzsölt, megmosott nyers cs., 1 citrom, 3 ek olaj, 1 ek méz, bors, só, petrezselyem. Elkészítése:
A csicsókát nagyon vékony karikákra szeljük, rácsavarjuk a citrom levét, beletesszük a mézet, olajat, sót, borsot, a nagyon apróra vágott petrezselymet.
Óvatosan összekeverjük.
1 órányit hűtőben érleljük.

Csirkegombóc
Hozzávalók 2 személyre:
200 g főtt csirkehús, 1 tojás, petrezselyemzöld, só, 2 ek zabpehely. Elkészítés:
A csirkehúst bőröstől megdaráljuk, elkeverjük a tojás sárgájával apróra vágott petrezselyem zölddel.
Hozzáadjuk a zabpelyhet, és a felvert tojás habját könnyedén beleforgatjuk. 4 gombócot formázunk.
Forrásban lévő sós vízben addig főzzük a gombócokat, míg fel nem jönnek a víz tetejére, majd leszűrjük.
Egy - egy adag: 819 KJ (195 kcal), 7 g szénhidrát.

Csontleves
Hozzávalók két személyre:
400 gr marhacsont, 50 gr petrezselyemgyökér, petrezselyemzöld 1 fej vöröshagyma, 1 fej karalábé, 1 zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma, vegeta, sáfrányos szeklice Elkészítés:
A marhacsontot jól megmossuk, kb. másfél órát főzzük. Közben a sárgarépát, a zellert, a gyökeret hosszában, a karalábét, a hagymát karikára vágjuk, és meghintve sáfrányos szeklicével, vegetával, petrezselyemzölddel, teflonedényben pároljuk kevés vízben, lepirítjuk, majd hozzáadjuk a csontokhoz, és még kb. 30 percig főzzük.
Tálalás előtt leszűrjük.

Daragaluska
Hozzávalók két személyre:
1 tojás, 1 ek búzadara, egy csipet sütőpor Elkészítés:
Egy tojásfehérjéből keményhabot verünk, lazán hozzákeverjük a tojás sárgáját, egy csipetnyi sütőport és kb. 4 ek búzadarát, hogy gyenge tésztát kapjunk.
Lassan a forró levesbe szaggatjuk, és két- három percig főzzük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
DIÉTÁK - CUKROS DIÉTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.