Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


DIÉTÁS RECEPTEK CUKORBETEGEKNEK 10

2019.09.30

DIÉTÁS LEXIKON

Joghurtos sajtmártás
Hozzávalók két személyre:
2 dl joghurt, 1 tk mustár, 5 ek reszelt trappista sajt, petrezselyemzöld, késhegynyi őrölt szerecsendió, só

Elkészítés:
Az alapanyagokat jól elkeverjük, és legalább fél óráig állni hagyjuk a hűtőben, hogy az íze összeérjen.
Egy- egy adag 630 KJ (150kcal), 5 g szénhidrát

Kapormártás
Hozzávalók két személyre:
1 csomó friss kapor, vagy 2 -3 g szárított kapor, 2 tk margarin, 1 ek liszt, 2 dl 1,5% -os tej, 0,5 dl 12%-os tejföl, citromlé, só.

Elkészítés:
Egy lábasban felhevítjük a margarint, egyszerre ráhintjük a lisztet és az apróra vágott kaprot. Lassú tűzön többször átkeverjük, hogy ne barnuljon meg. Hideg vízzel felöntjük, simára keverjük. Ízesítjük citromlével, sóval, majd 5 percig forraljuk, és a tejjel felengedjük.
Tálalás előtt hozzákeverjük a tejfölt.
Egy - egy adag:
565 KJ (140Kcal), 10g szénhidrát.

Karalábéleves
Hozzávalók 2 személyre:
2 közepes karalábé (200g), 100 g sárgarépa, só, 50 g fehérrépa, só, petrezselyemzöld, bors, 1 tk olaj, vagy 1 tk margarin

Elkészítés:
A megtisztított zöldségeket kockára vágjuk, teflonfazékban olajon lepirítjuk, majd 6 dl vízzel felengedjük. Ízesítjük sóval, borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel.
Egy-egy adag:
260KJ (62Kcal), 4g szénhidrát.
Ha 1dl joghurttal, és 1 ek liszttel behabarjuk akkor:
egy-egy adag: 498KJ (109Kcal), 10g szénhidrát.

Karfiolleves
Hozzávalók 2 személyre:
300 g karfiol, 100 g sárgarépa, 50 g fehérrépa, petrezselyemzöld, só

Elkészítés:
A zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát és a fehérrépát karikára vágjuk. A zöldségeket kb. 6 dl vízben főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd ízlés szerint sózzuk, és tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyemzölddel.
Egy-egy adag: 70KJ (17Kcal), 4 g szénhidrát. Ha 1 dl joghurttal és 1 ek liszttel behabarjuk, akkor egy-egy adag: 268KJ (64Kcal), 10 g szénhidrát. Ha 20 g levestésztát főzünk bele habarás helyett, akkor egy-egy adag: 230KJ (55Kcal), 11 g szénhidrát.

Kelbimbóleves
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg kelbimbó, 2 csapott evőkanál liszt (2 dkg), 2 dl 12%-os tejföl, 1 db zöldségleves kocka, zöldpetrezselyem, só

Elkészítés:
A leveskockát kb. 1,5 l vízben felforraljuk, beletesszük a kelbimbót, puhára főzzük, majd a sovány tejfölös liszttel behabarjuk. Sóval, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.
1 adag tápanyagtartalma:
590 kJ/ 140 kcal, 12 gr szénhidrát, 7 gr fehérje, 6.5 gr zsír

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
DIÉTÁK - CUKROS DIÉTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.