Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK CUKORBETEGEKNEK 8.

2019.05.31

DIÉTÁS LEXIKON

Fasírozott római tálban
Hozzávalók két személyre:
200 g sovány sertéshús, 1 főtt és 1 nyers tojás, fűszerpaprika, petrezselyemzöld, 1 gerezd fokhagyma, majoránna, só.

Elkészítés:
A darált húsra ráreszeljük a főtt tojást, majd jól összedolgozzuk a fűszerekkel. A masszából hosszúkás cipót formázunk. Beletesszük a római tálba. Kb. 50 percig sütjük.
Az utolsó 10 percben a római tál fedelét levéve hagyjuk pirosra sülni.

Egy - egy adag: 903 Kj (215kcal), 0 g szénhidrát.

Gombakrokett
Hozzávalók két személyre:
250 g gomba, 1 fej vöröshagyma, 150 g darált hús, 1 főtt tojás, 1 nyers tojás, 1 ek búzakorpa, 1 tk mustár, bors, majoránna, só, petrezselyemzöld

. Elkészítés:
A megtisztított vöröshagymát, gombát apróra vágjuk, teflonedényben megpároljuk, hozzáadjuk a darált húst és az összevágott petrezselyemzöldet. Ha kihűlt lereszeljük a főtt tojást, összedolgozzuk a búzakorpával, majd a fűszerekkel ízesítjük, és a nyers tojás hozzáadásával masszát készítünk.
Őzgerincet sütőfóliával kibélelünk, belehelyezzük a masszát, és közepesen forró sütőben lassan sütjük.
Majd fóliával együtt kivesszük az őzgerincformából, és 10 perc múlva felszeleteljük

Egy - egy adag: 780 KJ (180kcal), 3 g szénhidrát

Gombaleves
Hozzávalók 2 személyre:
1 fél vöröshagyma, 100 g gomba, 100 g sárgarépa, 50 g petrezselyemgyökér, só, fűszerpaprika, fehérbors, petrezselyemzöld, 1 tk olaj

Elkészítés:
A megtisztított, megmosott, zöldségeket szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. Egy teflonfazékban olajon lepirítjuk az alapanyagokat, majd felengedjük 6 dl vízzel.
Ízesítjük sóval, fehér borssal.
Tálaláskor meghintjük az apróra vágott petrezselyem zölddel, liszttel behabarjuk.

Gombamártás
Hozzávalók két személyre:
200 g gomba, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors vagy majoránna, 1 tk olaj, 2 tk liszt, csontlé, 1 dl 12% tejföl.

Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és a lereszelt hagymát. Sózzuk, borssal, vagy majoránnával ízesítjük, megszórjuk liszttel, Átpirítjuk és felöntjük vízzel, vagy csontlével. Tálaláskor keverjük bele a tejfölt.
Egy-egy adag: 571 KJ (136Kcal), 5g szénhidrát.

Gombapörkölt
Hozzávalók két személyre:
400 g gomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 csapott ek fűszerpaprika, 1 csapott ek paradicsompüré, só, bors.

Elkészítés:
A megtisztított, szeletekre vágott gombát az apróra vágott hagymával együtt teflon edényben lepirítjuk,
Majd felöntjük annyi vízzel, hogy a bombát ellepje. Ha forr, ízesítjük fűszerpaprikával, a paradicsompürével, sóval, borssal. Fedő alatt addig pároljuk, amíg puha nem lesz.
Egy - egy adag: 210 KJ (50kcal), 2 g szénhidrát.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
DIÉTÁK - CUKROS DIÉTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.