Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGYTÁLÉTELEK 4.

2020.05.15

EGYTÁLÉTELEK

BETYÁR GOMBÓC
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell, 40 dkg gomba, 1 dl étolaj (vagy zsír), 2 nagyobb fej vöröshagyma, 2 tojás, só, bors, pirospaprika, zöldpaprika, tejföl (opcionális)

Elkészítése:
A csirkemellet ledaráljuk, befűszerezzük, beleütjük a tojásokat és diónyi gombócokat formázunk.
A hagymát apróra vágva üvegesre sütjük, beletesszük a felaprózott gombát, ízesítjük.
Ha jól felforrt, belerakjuk a már elkészített gombócokat és 20-25 percig lassú tűzön főzzük.
Az elpárolgott lét kevés vízzel pótoljuk, úgy, hogy bőven legyen szaftja.
Aki szereti, tejföllel eheti!
Nokedlival tálaljuk.
Nagyon finom egytálétel, melegíthető.

BOGRÁCSOS EGYTÁLÉTEL
Hozzávalók 10 személyre:
1.5 kg burgonya, 50 dkg lebbencstészta, 4-5 fej hagyma, 15 dkg császárszalonna, 1 szál kisebb kolbász, 20 dkg gomba, só, pirospaprika, majoránna

Elkészítése:
A csíkokra vágott szalonnát beletesszük a bográcsba, majd amikor már kellőképpen kiolvadt a zsírja, megpirítjuk rajta a kockákra vágott hagymát.
Ezután a kolbászkarikákat, majd a meghámozott, feldarabolt krumplit tesszük a bográcsba.
Fűszerezzük, majd hozzátesszük a szeletekre vágott gombát és a lebbencstésztát.
Csak ez után öntjük fel annyi vízzel, hogy ellepje.
Addig főzzük, amíg el nem párolog szinte az összes lé a bográcsból.
Friss kenyérrel, savanyúsággal tálaljuk.

BOLGÁR GYUVECS
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg marha vagy sertéscomb, 1 kis padlizsán, 15 dkg zöld hüvelyű bab, 2 zöldpaprika, 4 paradicsom, 15 dkg konzerv fehér bab, 2 nagyobb burgonya, 1 szál sárgarépa, 10 dkg rizs, 2 tojás, 2 dl joghurt, olaj, só, pirospaprika

Elkészítése:
Olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük.
Megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a kockára vágott padlizsánt és zöldpaprikát, a felkarikázott sárgarépát és a széttördelt zöldbabot.
Megsózzuk, és fedő alatt 20 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a cikkelyekre vágott paradicsomot, a kockára vágott burgonyát, a konzerv babot, a rizst és felöntjük annyi vízzel vagy csontlével, amennyi ellepi.
Kis lángon, kevergetés nélkül megpároljuk.
Végül leöntjük a tojással elkevert joghurttal, és addig főzzük, amíg a tojás megszilárdul.
Római tálban, sütőben is készíthető.

BOLGÁR RIZSES HÚS
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús, 1 evőkanál olaj, 1 teáskanál só, 2 teáskanál édes-nemes paprika, 1/4 teáskanál bors, 2 fokhagymagerezd, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 l húsleves, 1 zöldpaprika, 1 piros paprika, 3 fej vöröshagyma, 25 dkg hosszú szemű rizs

Elkészítése:
A hűst 2 cm-s darabokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük.
A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk.
Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük.
A paprikát négyfelé vágjuk, kimagozzuk, és csíkokra szedjük.
A hagymát megtisztítjuk, és negyedbe vágjuk.
A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk, és négybe vágjuk.
A rizst hozzáadjuk és felforraljuk.
A paprikát és hagymát belekeverjük, és puhára főzzük.
A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá.
A rizses húst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
EGYTÁLÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.