Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYÁS ELŐÉTELEK 2.

2019.03.31

ELŐÉTELEK

BURGONYA KIRÁNTVA
Elkészítése:
Négy szép burgonyát megfőzünk, szitán áttörünk, ízlés szerint sózunk, két tojást, három kanál finom darát adunk hozzá. Burgonyákat formálunk belőle, melyeket zsemlemorzsában meghengergetünk, és forró zsírban kisütünk.

BURGONYA LEPÉNY
Hozzávalók - Tészta:
vaj 5 dkg, tojás 6 db, főtt burgonya 9 dkg, liszt 4 ek, tejszín 1 dl, só késhegynyi
Töltelék: borjúhús
25 dkg, vaj 5 dkg, morzsa 1 ek, tejföl 2 ek, petrezselyem 1/2 csomó, só, bors késhegynyi

Elkészítése:
Tojásnagyságú vajat hat tojás sárgájával habosra keverünk, adunk hozzá 9 dkg főtt burgonyát, 4 ek lisztet 1 dl tejszínt (vagy tejet), sót, és a tojások kemény habját. Tepsibe, melyet vajjal kikenünk, megsütjük. Kettévágjuk, és a ledarált borjúhúst vagy sonkát vajban, kis sóval, borssal, petrezselyem zölddel, kevés tejföllel és morzsával jól elkészítjük, és ezzel töltjük.

BURGONYAPÁSTÉTOM
Elkészítése:
10 1/2 dkg vajat, négy tojás sárgájával, három kanál tejföllel, egy tányér főtt, áttört burgonyával jól elkeverünk, megsózzuk, s három tojás kemény habját hozzákeverjük.

Töltelék:
Két rostélyost puhára, mindenféle fűszerrel, ízlés szerint ellátva, szalonnával s félig ecet, félig vízzel puhára megfőzünk, utána három szardellával megőröljük, három kanál tejföllel, és annyi páccal jól elkeverjük, hogy könnyen kenhető legyen. A tészta felét most egy tortaformába tesszük, úgyhogy az oldalát is kinyomjuk, azaz körülbéleljük vele. Megtöltjük a pástétommal, s a tészta másik felével beborítjuk. Szép pirosra sütjük, miután tetejét tojással megkentük. Hidegen, vagy melegen tálaljuk. Rostélyos helyett lehet vadhúst használni.

BURGONYA-PUDING
Elkészítése:
Tíz deka vajat három tojással és három tojás sárgájával jól elkeverünk. 28 dkg főzött és áttört burgonyát hidegen és 25 dkg füstölt, megfőzött és megőrölt sonkát adunk hozzá. Formába téve gőzben megfőzzük, és tálaláskor vajjal leöntjük, s parmezánnal behintjük.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - BURGONYÁS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.