Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYÁS ELŐÉTELEK 3.

2019.05.04

ELŐÉTELEK

BURGONYA TÖLTVE
Elkészítése:
Hat egyenlő nagyságú, lisztes, jobb minőségű burgonyát meghámozunk, egyenlő tojás alakúra formáljuk, tepsibe téve a sütőben puhára sütjük, ha megsült, az egyik végét levágjuk, és a belsejét kis kanál segélyével kikotorjuk.

Majd a burgonyabelet elkeverjük egy darabka vajjal, vagdalt sonkával, reszelt sajttal, sóval és borssal fűszerezve, visszatöltjük a kivájt üregbe, vajjal kissé meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintve, a sütőben tíz perc alatt megpirítjuk.

CÉVENNE-I CSŐBESÜLT
Hozzávalók:
7,5 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors, 1 zacskó burgonyapüré-por, vaj, 1 tojássárgája, 2 kecskesajt, 1 kávéskanál Provance-i fűszerpor, 2 csipet pirospaprika

Elkészítése:
A tejet forraljuk fel a szerecsendióval, a sóval, a borssal és az apróra vágott fokhagymával. Öntsük tűzálló tálba. Adjuk hozzá a burgonyapürét, a vajat és a tojássárgáját.

Jól keverjük össze.

A püré tetejét borítsuk be a szeletekre vágott sajttal. Szórjuk meg a Provance-i fűszerrel, locsoljuk meg az olajjal.
Grillsütőben süssük meg.

ÉGETŐ SZERELEM
(KRUMPLIPÜRÉ SÜLT HAGYMÁVAL, BACONKOCKÁKKAL ÉS CÉKLÁVAL)
Hozzávalók 4 személyre:
krumplipüré (1 kg burgonyából 2 dl tejjel, 1 evőkanálnyi vajjal, sóval és fehérborssal főzve), 20 dkg füstölt szalonna (1 cm - s kockákra vágva), 2-3 fej vöröshagyma, cékla (savanyúságnak elkészítve)

Elkészítése:
A szalonna zsírját süsd ki, s a visszamaradt zsírban pirítsd meg a nagyobb kockákra vágott hagymát. A krumplipürét púpozd a tányér közepére, s a közepébe vájj mélyedést; abba halmozd a meleg sült bacon- és hagymadarabkákat. Kockára vágott céklával és rozskenyérrel kínáld.
Kis adagokban tálalva kiváló előétel is lehet.

"FIN DE SIČCLE"
Elkészítése:
Finomra vágott savanyú káposztát zsírban megpárolunk, azután vékonyra vágott sonkaszeletekbe göngyöljük.
Ezen, kis kroketteket egy tűzálló edényben körülrakjuk, a tál közepébe vajjal és tejjel elkészített krumplipürét teszünk jól felhalmozva.

Az egészet aztán savanyú tejföllel leöntjük, reszelt parmezán sajttal bőven behintjük, és egynegyed óráig sütőben pirítjuk.

Remeke csemege!

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - BURGONYÁS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.