BURGONYÁS ELŐÉTELEK 3.

BURGONYA TÖLTVE
Elkészítése:
Hat egyenlő nagyságú, lisztes, jobb minőségű burgonyát meghámozunk, egyenlő tojás alakúra formáljuk, tepsibe téve a sütőben puhára sütjük, ha megsült, az egyik végét levágjuk, és a belsejét kis kanál segélyével kikotorjuk.
Majd a burgonyabelet elkeverjük egy darabka vajjal, vagdalt sonkával, reszelt sajttal, sóval és borssal fűszerezve, visszatöltjük a kivájt üregbe, vajjal kissé meglocsoljuk, reszelt sajttal meghintve, a sütőben tíz perc alatt megpirítjuk.

CÉVENNE-I CSŐBESÜLT
Hozzávalók:
7,5 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, szerecsendió, só, bors, 1 zacskó burgonyapüré-por, vaj, 1 tojássárgája, 2 kecskesajt, 1 kávéskanál Provance-i fűszerpor, 2 csipet pirospaprika
Elkészítése:
A tejet forraljuk fel a szerecsendióval, a sóval, a borssal és az apróra vágott fokhagymával. Öntsük tűzálló tálba. Adjuk hozzá a burgonyapürét, a vajat és a tojássárgáját.
Jól keverjük össze.
A püré tetejét borítsuk be a szeletekre vágott sajttal. Szórjuk meg a Provance-i fűszerrel, locsoljuk meg az olajjal.
Grillsütőben süssük meg.

ÉGETŐ SZERELEM
(KRUMPLIPÜRÉ SÜLT HAGYMÁVAL, BACONKOCKÁKKAL ÉS CÉKLÁVAL)
Hozzávalók 4 személyre:
krumplipüré (1 kg burgonyából 2 dl tejjel, 1 evőkanálnyi vajjal, sóval és fehérborssal főzve), 20 dkg füstölt szalonna (1 cm - s kockákra vágva), 2-3 fej vöröshagyma, cékla (savanyúságnak elkészítve)
Elkészítése:
A szalonna zsírját süsd ki, s a visszamaradt zsírban pirítsd meg a nagyobb kockákra vágott hagymát. A krumplipürét púpozd a tányér közepére, s a közepébe vájj mélyedést; abba halmozd a meleg sült bacon- és hagymadarabkákat. Kockára vágott céklával és rozskenyérrel kínáld.
Kis adagokban tálalva kiváló előétel is lehet.

"FIN DE SIČCLE"
Elkészítése:
Finomra vágott savanyú káposztát zsírban megpárolunk, azután vékonyra vágott sonkaszeletekbe göngyöljük.
Ezen, kis kroketteket egy tűzálló edényben körülrakjuk, a tál közepébe vajjal és tejjel elkészített krumplipürét teszünk jól felhalmozva.
Az egészet aztán savanyú tejföllel leöntjük, reszelt parmezán sajttal bőven behintjük, és egynegyed óráig sütőben pirítjuk.
Remeke csemege!


ELŐÉTELEK - BURGONYÁS ELŐÉTELEK
Szerző:


