Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


BURGONYÁS ELŐÉTELEK 4

2019.05.20

ELŐÉTELEK

HIDEGSÉG A FORRÓ BURGONYÁN
(BANGERS ON WARM POTATO)
Hozzávalók:
4 szál Debreceni, 8 db burgonya, 1 vöröshagyma, 25 dkg bacon szalonna, 4 db zöldpaprika, 1 csomó snidling, 2 evőkanál majonéz, 1 evőkanál mustár

Elkészítése:
Hámozza meg és negyedelje el a burgonyát. A hagymát vékonyan szeletelje fel. Az apróra vágott bacont süsse zsírjára. Az előkészített krumplit mikróban nyolc perc alatt főzze készre. Közben keverje össze a majonézt és a mustárt. Adja hozzá a hagymát, a ropogósra kisült bacont, a zöldpaprikát, végül fűszerezze ízlése szerint. Tegye pár percre a hűtőbe. Rendezze a felkarikázott debrecenit és a burgonyát tűzálló tálra. Locsolja meg a bacon zsírjával, és tegye sütőbe, míg a kolbász kissé összetöpörödik. Ha kész borítsa rá a majonézes keveréket, és azonnal tálalja.
Különleges előétel a forró burgonyás kolbász és a hideg mártás.

RAKOTT BURGONYA
Hozzávalók:
Burgonya 1.5 kg, tojás 5 db, vaj 15 dkg, tejföl 0.5 l, esetleg kolbász 15 dkg, vagy sonka 15 dkg, só 2 késh

Elkészítése:
A burgonyát megmosva héjában megfőzzük, s a tojást keményre főzzük. Ha a burgonya megfőtt, lehámozzuk, s a tojással együtt karikára vágjuk. Egy tűzálló edényt vajjal kikenünk, a burgonyát és a tojást felváltva belerakjuk, minden sort megsózunk, vajjal és tejföllel lelocsolunk. Tetejére egy sor burgonya kerül, leöntjük tejföllel.
Ha finomabbra akarjuk, vágott sonkát és karikás kolbászt is teszünk bele.

TEJFÖLÖS CICEGE
Hozzávalók:
1 pohár tejföl, 2 gerezd lereszelt fokhagyma, kis csokor vágott petrezselyemzöld, 5 dkg márványsajt, késhegynyi őrölt fehérbors, só, 25 dkg lereszelt nyers burgonya, 1 db tojás, 10 dkg liszt, 1 dl étolaj

Elkészítése:
A lereszelt burgonyát a tojással, liszttel, sóval, őrölt borssal összekeverjük. Palacsintasütőben, kevés felhevített olajban a kis tallérokat piros-ropogósra sütjük. A fokhagymás, ízesített tejföllel gazdagon meglocsolva és márványsajt-reszelékkel megszórva tálaljuk.
Kitűnő előétel, borkorcsolya, de vacsora is lehet a cicege.

TÖLTÖTT BURGONYA
Hozzávalók:
Burgonya 6 db, sonka 15-20 dkg, tejföl 3 ek., morzsa 3 dkg, vaj 3 dkg, bors, só 1 késhegynyi, tejföl 3 dl, zsír 25 dkg

Elkészítése:
A burgonyát félig megfőzzük, és karalábéfúróval kifúrjuk és megtöltjük.
Töltelékül darált sonkát kevés tejföllel, vajjal, sóval, borssal elkészítünk.

Forrás:
ELŐÉTELEK - BURGONYÁS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.