Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGYÉB ELŐÉTELEK 2

2019.03.23

ELŐÉTELEK

FŰSZERES TORTILLA
Hozzávalók:
35 dkg karfiol, 25 dkg karalábé, 10 dkg sárgarépa, 25 dkg hagyma, 7 ek olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 cs petrezselyem, oregánó, 10 tojás, fél csokor metélőhagyma

Elkészítése: A sütőt 200 C-ra melegítjük. A karfiolt rózsáira szedjük. A zöldségeket vékony hasábokra vágjuk. Serpenyőben felhevítünk 5 ek olívaolajat. Beletesszük a zöldségeket és a zúzott fokhagymát. kb. 8 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk, majd félretesszük.
Petrezselymet, oregánót apróra vágjuk. Hozzáadjuk a 10 kikevert tojást, sót, borsot. Alaposan összekeverjük. Egy tűzálló tálat a maradék olívaolajjal kikenünk. A fűszeres tojást a zöldségekkel beletesszük. Sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük. (míg a tojás megkocsonyásodik) Kockára vágva, metélőhagymával megszórva tálaljuk.
Elkészítés 35 perc

GYORS PIZZA
Hozzávalók:
4 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, 4 evőkanál paradicsompüré, 4 szardellafilé, fél vöröshagyma, 8 olajbogyó, 8 kapribogyó, őrölt bors, oregánó, olívaolaj

Elkészítése: A kenyér egyik oldalát pirítsuk meg. A másik oldalát dörzsöljük be egy fél fokhagymával és egy fél paradicsommal úgy, hogy a paradicsom húsa jól beszívódjon. Adjuk hozzá a paradicsompürét és a többi hozzávalót. A tetejére az olívaolaj és a sajt kerüljön. Grillsütőben süssük meg.

HASÉ LEPÉNY
Hozzávalók:
Liszt 25 dkg, vaj 25 dkg, tojás 3 db, só 1 késh., bor fél pohár
Töltelék:
borjúhús 25 dkg, zsír 5 dkg, hagyma 1/4 fej, bors, só 1 késh.

Elkészítése:
Negyed kiló lisztet negyed kiló vajjal, két tojás sárgájával és 1 egész tojással, pici sóval, fél borospohárnyi borral s annyi vízzel, hogy rétestészta keménységű legyen, összegyúrunk, és jól kidolgozunk. Úgy járunk el vele, mint az írós-vajas tésztával. Ha negyedszer hajtjuk, két részre osztjuk, és egyik részét sütni tesszük.
Ha félig megsült, a következőkkel töltjük: egy db. Sült borjúhúst megdarálunk, feltesszük kevés hagymás zsírban párolni, teszünk bele még sót, borsot, petrezselymet, ha megpárolódott belekeverjük 2 tojás habját és mikor kihűlt, a félig megsült tészta tetejére tesszük, a tészta másik felét ráborítjuk, és forró sütőben sütjük. Ha kész, apró kockákra vágjuk, és azonnal tálaljuk.

KAPRIS, FOKHAGYMÁS, PETREZSELYMES VAJ (ANGOL-AUSZTRÁL)
Hozzávalók:
100 g vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek kapri, felaprítva, só, 2 ek felaprított petrezselyem

Elkészítése:
A fokhagymát jól összetörjük, és a többi hozzávalókat összekeverjük.

KÁVÉVAL ÍZESÍTETT SONKÁS-GYÜMÖLCSÖS RIZOTTÓ
Hozzávalók:
20 dkg füstölt-főtt sonka, 10 dkg ananász, 10 dkg őszibarack, 10 dkg ringlószilva, 5 dkg mazsola, 40 dkg párolt rizs, 5 dkg margarin, 10 dkg trappista sajt, 2 evőkanál lefőzött eszpresszókávé, reszelt szerecsendió őrölt fehérbors, só

Elkészítése:
Felhevített margarinon megfuttatjuk a kockára vágott sonkát, rátesszük a szép egyenletes darabokra vágott gyümölcsöt, a mazsolát, kávéval, szerecsendióval, borssal, parányi sóval ízesítjük, és pár pillanat alatt készre pároljuk. Párolt rizzsel, valamint reszelt sajttal óvatosan összekeverjük, majd margarinnal kikent formába préseljük.
Tálaláskor a rizottót tányérra borítjuk, és reszelt sajttal meghintve tálaljuk..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - EGYÉB ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.