Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGYÉB ELŐÉTELEK 5

2019.05.30

ELŐÉTELEK

RUMBA VESZETT KENYÉR (PAIN PERDU AU RHUM)
Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet francia kenyér, 2 tojás, 25 cl tej, 25 g őrölt mandula, 3 evőkanál rum, 100 g porcukor, 50 g vaj

Elkészítése:
Verjük fel a tojásokat a tejjel, a cukor felével, a mandulával és a rummal.
Mártsuk a kenyerek mindkét oldalát a keverékbe.
Egy teflon serpenyőben süssük meg a kenyerek mindkét oldalát.
Tegyük a kenyérszeleteket tányérra és szórjuk meg porcukorral.
Díszítsük hámozott, szeletelt mandulával.
Tálaljuk melegen. Előkészítés: 20 perc
Főzés: 15 perc

RUSZTIKUS KENYÉR
Hozzávalók:
8 szelet előre szeletelt kenyér, 8 vékony szelet sajt, 1 hagyma, 50 g margarin, mustár, olaj, paprika, vaj

Elkészítése:
A hagymát nagyon vékony szeletekre vágjuk és nagyon finoman kevés olajjal és paprikával megpirítjuk.

A kenyérszeleteket megkenjük vékonyan margarinnal, ráhelyezzük a hagymaszeleteket és a sajtot, kivajazott tepsibe rakjuk és betesszük a sütőbe.
Addig tartjuk benn, amíg a sajt megolvad.
Mustárral tálaljuk.

SAVE (ANGOL-INDIAI-GUJARAT)
Elkészítése:
45 dkg csicseriborsó lisztet (mérés előtt szitáljuk!), 1/4 tk turmericot***, 1/2 tk asafoetidát***, 2 tk chilit és 1 ek sót jól összekeverünk. Hozzáadjuk bő 1 dl olaj és 2 1/4 dl víz keverékét. Jól összedolgozzuk, majd a tésztát burgonyanyomóba töltjük, és forró olajba nyomjuk. Barnára sütjük, kiszedjük, és papírtörölközőn megszárítjuk.
Megszórjuk apróra vágott korianderrel, hagymával, chilivel, kis citromlével.
Összetörjük és ital mellé tálaljuk.
***Turmerico= Kurkuma
***Asafoetida=Az aszandkóró
az ernyősvirágzatúak (Apiales) rendjébe és a zellerfélék (Apiaceae) családjába tartozó növényfaj. Fűszerként használt, kellemetlen ízű gyantája miatt nevezik még undorkórónak, ördöggyökérnek, illetve büdös-gyantagyökérnek, vagy bűzös-gyantagyökérnek is.
Ez az indiai hagymapótló, más néven Hing, meglehetősen erős, sokak szerint kellemetlen szagú, ördög-gyökérként is ismert.
Az ételekben viszont kellemes hagymás/fokhagymás ízt ad, az indiai vegetáriánus konyha főleg az aromanövelő hatása miatt használja.
Mindig kísérletezzük ki a nekünk megfelelő fűszer mennyiséget.
Ez az indiai fűszerkeverék csökkenti a feszültséget, és a puffadáson is segít.
Diétázás esetén pedig a zsíremésztő hatása miatt ajánlott a fogyasztása.

SOMOGYI GALUSKA
Hozzávalók:
galuskatészta, 3 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 hagyma

Elkészítése:
A hagymát apróra megvágjuk, és a zsiradékon halvány rózsaszínűre pirítjuk. Hozzáadunk egy késhegynyi édes paprikát, ráöntjük a tejfölt, és egyet forraljuk.
Az apróra szaggatott, kifőzött galuskát, a tejfölös mártásba keverjük és tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - EGYÉB ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.