Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EGYÉB ELŐÉTELEK 9

2020.01.06

ELŐÉTELEK

VENDÉGVÁRÓ ELŐÉTEL ÖTLETEK
- bacon szalonnába göngyölök magnélküli (a boltokban kapható) aszalt datolyát. Fogpiszkálóval rögzítem, és teflonos serpenyőben (olaj nélkül) forgatgatva megsütöm. A szalonna rajta üveges lesz, így melegen fogyasztjuk.
- a fentiek szerint ugyanígy járunk el csirkemájjal is.
Szintén jobb melegen, mint hidegen tálalva.
- "füstli" virslit készen vásárolt leveles tészta csíkokba göngyölök, tepsiben sorba rakom és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a tészta picit megpirul.
- a virsliket középen, hosszában kissé bevágom, ebbe a vájatba sajt csíkot teszek. Nem baj, ha kilóg belőle, ez majd rásül. Tepsibe, sorba rakom és előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt meg nem pirul, illetve ki nem folyik a virsliből. - nagyobb méretű vöröshagymákat megtisztítok, széles körszeletekre vágom, megszórom picit vegetával és hagyományos módon (liszt-tojás- zsemlemorzsa) bepanírozom, olajban sütöm.
- pirítós kenyeret készítek (folyamatosan, hogy a vendég ne szenvedjen hiányt) és a következő kencéket kínálom hozzá, amit mindenki saját magának keneget:
Apró lyukú reszelőn lereszelek nyers sárgarépát, szintén lereszelek füstölt sajtot, összekeverem, hozzáadok egy kis majonézt, hogy kenhető legyen és kész a finom, különleges keverék.
25 dkg csirkemájat bő hagymás olajban megdinsztelek. Ha kihűlt az egészet ledarálom és beledarálok még 1 db tejbe áztatott zsemlét, 1 db keményre főtt tojást.
Sóval, őrölt borssal és mustárral ízesítem.
Ugyanezt megcsinálhatom szalonnával is.
A különbség az, hogy a szalonnát nem dinsztelem, hanem normál állapotában darálom le vöröshagymával és fokhagymával. A további eljárás és ízesítés teljesen megegyezik a fenti csirkemájjal.
Főtt tojást villával apróra zúzok, teszek bele nagyon pici mustárt, sót, borsot, apróra vágott petrezselyem zöldet és hogy kenhető legyen, majonézt.
Jól összekeverem és máris kenhető a pirítósra. Ha előveszed a fantáziád, nagyon sokféleképpen lehet ízesíteni.
Nem az én ötletem, mástól tanultam:
Nagyobb méretű burgonyákat megpucolok, hosszában vastag szeletekre vágom, beszórom vegetával és hagyományos módon bepanírozom és kisütöm.
Kész a rántott burgonya.
Majonézt adok mellé.
Forrás: Szuchányi Judit - Rendhagyó szakácskönyv

WALESI PIRÍTÓS
Hozzávalók:
4 szelet kenyér, 10-12 dkg sajt, fél dl sör, őrölt bors, késhegynyi pirospaprika

Elkészítése:
A kenyérszeleteket vajban megpirítjuk.
A sört egy serpenyőbe öntjük, ha felforrósodott, hozzáadjuk a sajtot, és sűrű krémmé főzzük, ízlés szerint borsozzuk, paprikázzuk, majd a kenyérszeletekre púpozzuk.
Sütőlemezre tesszük, tetejét meglocsoljuk kevés olvasztott vajjal, és forró sütőben pirosra sütjük (kb. 10 perc).
Azonnal tálaljuk.

ZÖLDSÉGES RIZS
Hozzávalók:
2 ek olaj, 2 db szeletelt póréhagyma, 1 db apróra vágott gyömbérgyökér, 1 db fokhagyma (szeletelve), 25 dkg nagy szemű rizs, 25 dkg szeletelt zöldség, só

Elkészítése:
Melegítsünk olajat egy serpenyőben, tegyük bele a póréhagymát, és a fokhagymát majd nagy lángon süssük 30 másodpercig.
Adjuk hozzá a rizst és keverjük el jól az olajban.
Öntsünk hozzá annyi meleg vizet, amennyi éppen ellepi a rizsszemeket.
Sózzuk meg, és 5 percig hagyjuk főni, majd tegyük bele a zöldséget és kb. 7-9 percig főzzük tovább, míg a rizs meg nem puhul.
Szűrjük le és azonnal tálaljuk.

Forrás:
ELŐÉTELEK - EGYÉB ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.