Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


PAPRIKÁS, PARADICSOMOS 3.

2019.03.17

ELŐÉTELEK

KAPRIS KÖRÖZÖTTEL TÖLTÖTT PARADICSOM
Hozzávalók:
4 közepes nagyságú kemény almaparadicsom, 10 dkg juhtúró, 5 dkg vaj, 1 evőkanál kapribogyó a levével együtt, 1 evőkanál sör, 1 evőkanál sűrű tejföl, l teáskanál reszelt vöröshagyma, csipetnyi porcukor, 1 teáskanál pirospaprika, salátalevelek, csipetnyi só

Elkészítése:
A paradicsomokat kocsányukkal lefelé fordítjuk, majd 1/3-2/3 arányban levágjuk a tetejüket, és a belsejüket kivájjuk. (A kivájt paradicsomforgácsot felhasználhatjuk más étel ízesítéséhez). A juhtúrót szitán áttörjük, majd habosra keverjük a vajjal, a kapribogyó levével, a sörrel, a tejföllel, a reszelt vöröshagymával, csipetnyi cukorral, pirospaprikával. A kivájt fél paradicsomokat megtöltjük a keverékkel. A megmosott és megszárított salátaleveleket üvegtálra terítjük, erre ültetjük a töltött paradicsomokat, és a tetejüket megszórjuk a kapribogyóval. Hűtve kínáljuk.

KUKORICA PARADICSOMMÁRTÁSSAL (LOCRO DE MAÍZ)
Hozzávalók:
50 dkg konzervkukorica, 50 dkg paradicsom vagy 30 dkg paradicsompüré, 5 dkg zsír, 4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 mokkáskanál porcukor, egy kevés ecet, só, törött bors

Elkészítése:
Kis lábasban megmelegítjük a zsírt, beletesszük a meghámozott és széttört paradicsomokat és a zúzott fokhagymát. Kétpercnyi fövés után ízesítjük pirospaprikával, porcukorral, ecettel, megsózzuk és megborsozzuk. Jól megforgatjuk, majd 15 percig takaréklángon főzzük, amíg sűrű pépet nem kapunk.
A kukoricát megforrósítjuk, levétől lecsepegtetjük, és tálalótálra öntjük, közepébe téve a paradicsomos mártást.

LECSÓ
Hozzávalók:
Zöldpaprika 1 kg, paradicsom 0.5 kg, zsír 15 dkg, hagyma 2 fej, tojás 4 db, esetleg füstölt kolbász 0,25 kg, vagy rizs 20 dkg, só, paprika 1-1 késhegynyi

Elkészítése:
Szükséges mennyiségű zöldpaprikát bőséges hagymával zsírban befedve puhára párolunk, azután a kellő mennyiségű megmosott és lehéjazott paradicsomot teszünk bele, és az egészet jó sűrű péppé főzzük. Ha elfőtt tojást ütünk rá, felverve és megsózva, addig forr, míg rántotta keménységű lesz. Tojás helyett, (esetleg mellette pluszban) tehetünk bele karikára vágott füstölt kolbászt, vagy rizst. Sót és ízlés szerint 1-2 késhegynyi paprikát is teszünk bele.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK, PAPRIKÁBÓL, PARADICSOMBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.