Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 1.

2019.03.05

ELŐÉTELEK

ALMÁS KIVISALÁTA PIRÍTOTT SAJTTAL
Hozzávalók:
40 dkg kivi, 20 dkg alma, 20 dkg gomolya sajt, citromlé

Elkészítése:
A kivit meghámozzuk, és cikkekre vágjuk, az almát megmossuk, és a kivihez hasonlóan daraboljuk. A sajtot kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, és kevés forró olajban hirtelen pirosra sütjük. A kivit és az almát citromlével meglocsoljuk, és ízlésesen tálkákba, tányérra tesszük, majd a tetejére szórjuk a megsütött és kockára darabolt sajtot.

ANANÁSZOS-SONKÁS RIZSSALÁTA
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg hosszú szemű rizs, só, őrölt fehér bors, 1-1 piros és zöld húsú paprika, 1 kis fej fodros saláta, 2-3 szál újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 10 dkg sonka, 10 dkg ananászbefőtt, 150 g majonéz, 1,5 dl natúr joghurt, 1 evőkanál citromlé, 1 citrom

Elkészítése:
A rizst enyhén sós vízben-ügyelve arra, hogy szét ne főjön, puhára főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, alaposan lerázzuk róla a vizet, és hagyjuk teljesen kihűlni. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és vékonyan felszeleteljük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és falatnyi darabkákra tépkedjük. Az újhagymát megtisztítjuk, majd egy kevés zöldjével együtt, rézsútosan felkarikázzuk. A petrezselymet leöblítjük és néhány levélke kivételével finomra aprózzuk. A sonkát vékony csíkokra szeljük, az ananászt leszűrjük, és apróra vágjuk.
A majonézt elkeverjük a joghurttal, ízlés szerint citromlével, sóval, fehér borssal, végül a petrezselyemmel. A salátát lapos tál aljára szórjuk. Az összes felaprózott hozzávalót lazán a rizshez keverjük és a salátaágy tetejére halmozzuk. Bevonjuk a majonézmártással, végül a vékony gerezdekre vágott citrommal és a félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A szépség kedvéért csak az asztalnál keverjük össze.
Előételként, könnyű vacsoraként kínálhatjuk.

ANANÁSZOS VACSORASALÁTA
Hozzávalók:
1 kis doboz ananászbefőtt (még jobb egy kisebb friss ananász), 20 dkg sovány sonka (egy vastagabb szeletben), 15 dkg ementáli sajt, 2 savanykás alma, 5 dkg aszalt szilva
A mártáshoz:
1 dl készen vásárolt tormás majonéz, fél dl tejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál vágott petrezselyemzöld, ízlés szerint törött fehér bors és só

Előkészítése:
az ananászbefőtt levét előző este leszűröm, a gyümölcsöt félreteszem. A levet a megmosott aszalt szilvára öntöm, és befedve másnapig a hűtőben tartom. Az étel készítése előtt az almát megmosom, és héjastól - az ananásszal együtt - felkockázom. Citromlevet csepegtetek rá, hogy meg ne barnuljon. A szilvát leszűröm, felaprítom. A sonkát meg a sajtot szintén kockákra vágom.

Elkészítése:
az almát leszűröm, és a sonkával, sajttal, szilvával együtt tálba rakom. Hűtőszekrényben lehűtöm.
A mártáshoz simára keverem a leszűrt citromlevet, szilvalevet, tormás majonézt és tejszínt, majd ízlés szerint sóval, borssal, petrezselyemzölddel fűszerezem. Mártásos edénybe öntöm. Tálaláskor ki-ki a saját adagját meglocsolja a mártással.
Édeskés, pirított péksüteménnyel finom vacsora vagy ünnepi menü előétele.

ANANÁSZSALÁTA - LIBANON
Hozzávalók:
4 ananászkarika (konzerv vagy friss), 5 dkg krémsajt, 5 dkg porcukor

Elkészítése:
Az ananászkarikákat jól csurgassuk le. Helyezzük üvegtálra, és a közepüket töltsük meg krémsajttal. Hintsük meg porcukorral és jól kihűtve előételként tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.