Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 5.

2019.07.03

ELŐÉTELEK

HÚSSALÁTA OLAJBOGYÓVAL
Hozzávalók:
40 dkg sovány, főtt marhahús (vékony csíkokra vágva), 1 ek citromlé, 1 ek olívaolaj, 1 nagy paradicsom kockákra vágva, 1 ek finomra vágott korianderlevél, 1 Ancho chili vékony karikára vágva
A tálaláshoz:
15 töltött olajbogyó félbevágva, néhány salátalevél

Elkészítése:
A húscsíkokhoz keverjük a paradicsomot, a chilit és az olajbogyót.
Meglocsoljuk a citromlével és az olajjal, majd jól összeforgatjuk.
A salátalevelekkel kibélelünk egy salátástálat, beleöntjük a keveréket, és megszórjuk a korianderrel.
Tortillát kínálunk hozzá.

JOGHURTOS-MAJONÉZES SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
2 dl joghurt, 1.5 dl majonéz, 20 dkg kígyóuborka, 1 csomó retek, 1 db kaliforniai paprika, 1 db póréhagyma, 1 csomó kapor, 20 dkg palóc gomolyasajt, só, fehérbors, olaj

Elkészítése:
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, összekeverjük majonézzel és a joghurttal, sóval ízesítjük, egy pici fehérborssal fűszerezzük, pár csepp olajat teszünk bele, majd a finomra vágott kaprot, végül a sajtot is belekeverjük.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Előételként tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc

KÁPOSZTASALÁTA DIÓVAL, MAZSOLÁVAL
(EGYIPTOM) Hozzávalók:
Egy közepes káposzta fele felaprítva, 2 szál vékony karikára vágott újhagyma, 1 tk aprított petrezselyem, 1 ek apróra vágott dió, 1 ek mazsola, 3 ek olívaolaj, 1 ek borecet, bors, só

Elkészítése:
Tegyük üvegtálba a káposztát, petrezselymet, diót, mazsolát.
A megmaradt hozzávalókból készítsünk öntetet.
Öntsük a káposztára.
Előételként vagy marha- és báránysültekhez tálaljuk.

KAPROS ZELLERSALÁTA
Hozzávalók:
2 zellergumó, 1 tubus (vagy egy tojásból kikevert) majonéz, 2 dl tejföl, só csipetnyi cukor, mokkáskanálnyi mustár, pár csepp citromlé, 1 nagy csokor kapor

Elkészítése:
A zellert meghámozzuk, gyufaszálnyi darabokra vágjuk, és tésztaszűrőben, 2-3 percre forrásban lévő sós vízbe engedjük.
Ezután nemcsak alaposan leszűrjük, de papírtörölközőre terítve meg is szikkasztjuk.
Közben a majonézt összekeverjük a tejföllel, utána ízesítjük a fűszerekkel, és a finomra vágott kaprot is hozzáadjuk.
Ebbe forgatjuk bele a zellert, majd jégbe hűtve kínáljuk.
(Ha laskára vágott főtt füstölt húst vagy sonkát is keverünk bele, kitűnő előétel vagy vacsoraétel.)

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.