Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 10.

2020.03.13

ELŐÉTELEK

SALÁTA ELŐÉTELKÉNT
Elkészítése:
Feta sajtot kockákra vágok, póréhagymát felkarikázok, meghámozott almát szintén kockákra vágok, durvára vágott diót és szőlőszemeket majonézzel összekeverek.
Pirított bagettel élőételként tálalom.

SALÁTAKOKTÉL
Hozzávalók:
30 dkg mélyhűtött kukorica, 3 dl kefir, 25 dkg konzerv gyümölcskoktél, 20 dkg gépsonka, fél citrom, 1 evőkanál méz, kevés só, néhány salátalevél

Elkészítése:
A fagyasztott, morzsolt kukoricát egy kevés sózott vízben néhány perc alatt puhára pároljuk, majd leszűrjük és kihűtjük.
A felkockázott vegyes déligyümölcs konzervet leszűrjük, a sonkát apró kockákra vágjuk.
A kefirt felhígítjuk két-három evőkanálnyi gyümölcslével, majd mézzel, citromlével, és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
Beleforgatjuk a kukoricát, a sonkát és végül a gyümölcsöket.
Talpas üvegpoharakat kibélelünk jól megmosott, leszárított salátalevelekkel és beleadagoljuk a salátát.
A tetejét ízlés szerint díszítjük az alkotóelemekkel.
Elkészítési idő: körülbelül fél óra
A készen kapható gyümölcskoktélt házi készítésű befőttekkel is helyettesíthetjük.
Tálalhatjuk előételként vagy az étkezések befejező fogásaként.

SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL KÉSZÍTETT SALÁTA GYÜMÖLCSÖKKEL
Elkészítése:
Nyers savanyú káposztát, narancsszeleteket vagy kockákat, ananászt, banánt, őszibarackot, almát, körtét nyersen vagy az évszaknak megfelelően kompótként körtebefőtt és kökény- vagy meggylével óvatosan, de alaposan összekeverünk.
Fontos, hogy se sót, se cukrot ne használjunk hozzá.
Ez a saláta kitűnő előétel, jól illik meleg és hideg húsételekhez is, sőt desszertként is adható!

SÜTŐTÖKSALÁTA
Elkészítése:
Tisztán mérve 50 dkg sütőtököt kockára vágunk.
Forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. 2 fej karikára vágott lila hagymával, 3 db felszeletelt kemény tojással összekeverjük. 2 dl tejfölt 3 ek ecetes tormával, sóval, borssal, 1 kk mustárral összekeverünk, és a tököt beleforgatjuk.
Kemény tojással és snidlinggel díszítve, jégbe hűtve tálaljuk.
(Lila hagyma helyett adhatunk hozzá apró marinált hagymát és csíkokra vágott marinált paprikát.)

SVÉD GOMBASALÁTA
Hozzávalók 6-8 személyre:
600 g Champignon gomba, 1 nagy fej hagyma, 150 g paradicsompüré, 1 dl olaj, 2 babérlevél, 1 citrom, 1 mokkáskanál szárított kakukkfű, só, bors, kevés porcukor vagy édesítőszer

Elkészítése:
Az olajon üvegesre pároljuk a nagyon finomra megvágott vagy reszelt hagymát, rádobjuk az alaposan megmosott - nem hámozott -, nagyságuktól függően gerezdekre vagy nem túl vékony szeletekre vágott gombát, néhány percig együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, a citrom reszelt héját és átszűrt levét, a babérlevelet, a kakukkfüvet, egy kevés őrölt borsot, és lassú tűzön, fedő nélkül puhára pároljuk.
Végül ízlés szerint sózzuk, és egy kevés cukorral vagy édesítőszerrel ízesítjük - és valóban ízesítésről van szó, mert a cukortól nem lesz édes, csak az étel zamata válik hangsúlyosabbá!
Eltávolítjuk a babérlevelet, hagyjuk kihűlni, üvegtálba szedjük, citromkarikával, petrezselyemlevéllel díszítjük.
Előételnek (ez esetben némi pirított kenyérrel) kínáljuk, de hideg sültek mellé is kitűnő kíséret!

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.