Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 13.

2020.07.06

ELŐÉTELEK

UBORKASALÁTA DINNYÉVEL
Önmagában előételként fogyasztva vagy fehér húsokhoz köretnek is kitűnő.
Hozzávalók:
1 uborka (kb. 400 g), 1/2 sárgadinnye, 1 limetta vagy citrom, 2 evőkanál narancslé, 1 kávéskanál méz, 1 csipetnyi só, frissen őrölt fehér bors, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál fenyőmag

Elkészítése:
Hámozza meg az uborkát, hosszában vágja ketté, magjait kanállal kaparja ki.
Az uborka feleket vágja vékony szeletekre.
A fél dinnyéből is távolítsa el a magokat, majd vájjon ki speciális kanállal vagy kávéskanállal kis gömböket a gyümölcshúsból.
Éles kis késsel hámozza meg a limettát, vékony hártyáját is húzza le, majd vágja kis kockákra.
Mindezeket a hozzávalókat keverje össze egy nagy tálban.
A narancslevet a mézzel, sóval, borssal és az olajjal keverje simára, végül óvatosan adja hozzá a salátához.
Fenyőmagokkal megszórva tálalja tányérokra.

UBORKASALÁTA FEHÉR SAJTTAL
(ELŐÉTEL - EGYIPTOM) Hozzávalók:
2 db hámozott, karikára vágott uborka, 20 dkg fehér sajt (bolgár sajt), 2 ek olívaolaj, 1 ek citromlé, késhegynyi törött bors, 4 ek apróra vágott vöröshagyma, 10 szem olajbogyó, 4 salátalevél

Elkészítése:
Villával törjük össze a fehér sajtot.
Öntsük hozzá az olajat, citromlevet, törött borsot és a sót.
Keverjük össze, és tegyük bele az uborkát, a hagymát és az olajbogyót. Béleljünk ki egy tálat a salátalevelekkel, tegyük rá a sajtot, salátát, és azonnal tálaljuk.

WALDORF SALÁTA
Hozzávalók:
6 savanykás alma, 1 fej zeller, 15 dkg dióbél, 20 dkg majonéz, 2 evőkanál tejföl, citromlé, porcukor, salátalevél, friss petrezselyemzöld a tálaláshoz

Elkészítése:
A hámozott zellert és az alaposan megmosott, szárazra törölt almát gyufaszálnyi darabokra (metéltre) vágjuk, a diógerezdeket durvára aprítjuk.
A majonézhez hozzákeverjük a tejfölt, pici citromlével és porcukorral ízesítjük, majd beleforgatjuk az elkészített nyersanyagokat.
A tálalótálat körbe rakjuk szép salátalevelekkel, és belekanalazzuk a salátát.
Petrezselyemzölddel díszítjük.
Elkészítési idő: körülbelül 20 perc
Kínálhatjuk előételként, önálló könnyű vacsoraként, vagy különleges húsételek mellé köretként.

ZELLERES ALMASALÁTA
Hideg előétel
Hozzávalók:
20 dkg alma, 15 dkg kacsamáj, 2 szál, halványító zeller, 2 db zellergumó, 2 db piros belű grépfrút, 10 dkg sajt, 1 evőkanál zöld tökmag, 1 evőkanál Knorr Delikát ételízesítő, 2 cl borecet, 2 cl dióolaj, 5 cl olívaolaj, fél citrom, 2 dkg vaj

Elkészítése:
A megtisztított, megmosott kacsamájat kevés vajon lepároljuk.
Az almát, halványító zellert alaposan megmossuk, felszeleteljük.
A grépfrútot és a zellergumókat meghámozzuk, szintén felszeleteljük, akárcsak a sajtot.
Az ecetet, az olajakat, a szűrt citromlevet és az ételízesítőt jól elkeverjük.
Az előkészített anyagokat átkeverjük az öntettel, majd tálalásig hűtőben tartjuk, végül tökmaggal megszórjuk.
Elkészítési idő: 60 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.