Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 2.

2019.03.26

ELŐÉTELEK

AVOKÁDÓ SALÁTA - BRAZÍLIA
Hozzávalók:
2 avokádó-körte, 1 tk mustár, fél citrom leve, törött bors, só, 2 gerezd fokhagymapép, 1 ek apróra vágott zöld olajbogyó, 20 dkg főtt, tisztított rák apróra vágva, 1 ek olívaolaj, 4 salátalevél

Elkészítése:
Az avokádót hosszában vágjuk ketté, vegyük ki a magot. Vegyünk ki mindkét félből 2-2 ek-nyit. Nyomkodjuk szét. Adjuk hozzá a mustárt, citromlevet, borsot, sót, fokhagymát, olajbogyót, rákot, olajat. Óvatosan keverjük össze. Töltsük meg a fél avokádókat.
Tegyük a salátaleveleket kistányérokra, helyezzük rájuk a töltött avokádókat.

BANÁNSALÁTA
Hozzávalók:
1 dl ketchup, 3 evőkanál citromlé, 1 evőkanál reszelt vagy nagyon finomra vágott zöldhagyma, 2 evőkanál finomra vágott zeller zöld, 2 kávéskanál Worcestershire mártás vagy bármilyen ételízesítő, 4-6 banán szeletelve

Elkészítése:
Jól keverjük össze a hozzávalókat (lehet elektromos mixerrel is), és a legvégén óvatosan (hogy széjjel ne törjenek) kézzel keverjük bele a banánszeleteket. Legalább 30 percig tartsuk hűtőben. Salátalevélen, salátás tányérokban tálaljuk előételként.

BAZSALIKOMOS-DIÓS RIZSSALÁTA
Hozzávalók:
500 g főtt rizs, 2 evőkanál olívaolaj, 1 csokor friss bazsalikom, fél citrom leve, 3 evőkanál parmezán sajt, 3 evőkanál durvára darált dió, só, őrölt bors, 3 szál újhagyma

Elkészítése:
Tegyük tálba a megfőzött és kihűlt rizst, adjuk hozzá a finomra vágott bazsalikomlevelet, az olívaolajat, a citrom levét, a felkarikázott újhagymát, a reszelt parmezánt és a darált diót. Finomabb a saláta, ha a diót ledarálás előtt száraz serpenyőben megpirítjuk. Sóval és őrölt borssal ízesítsük. Keverjük jól össze, majd tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól összeérjenek.
Önállóan is fogyaszthatjuk, de a kiváló körítés grillezett pecsenyék, zöldségek és sajtok mellé is. Kivájt paradicsomba töltve előételként kínálhatjuk.

BAZSALIKOMOS PARADICSOMSALÁTA
Hozzávalók:
1 fej vékony karikákra vágott vöröshagyma, 6 kis hámozott paradicsom kimagozva és vékony karikákra vágva, 3 evőkanál olíva- vagy salátaolaj, 1-2 evőkanál citromlé, só, 2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom és 1 teáskanál finomra vágott fokhagyma

Elkészítése:
Tegyük a hagymát jeges vízbe, hagyjuk állni 1 óráig. Öntsük le róla a vizet, és rakjuk salátástálba a paradicsommal együtt. Keverjük össze az olajat, a citromlevet és a sót, és öntsük a paradicsomra. A tetejét rakjuk körbe bazsalikommal és fokhagymával. Jól lehűtve, előételként vagy salátaként tálaljuk..

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.