Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 6.

2019.09.29

ELŐÉTELEK

KELETIES CSIRKESALÁTA
Hozzávalók:
1 tojás, 1,2-1,2 dl tej, liszt és búzadara, 1 mokkáskanál só, negyed teáskanál őrölt bors, 35 dkg bőr nélküli csirkemell-filé, 1 fej felvagdalt saláta, 1-1 bögre reszelt fehér- és vörös káposzta, 1 db gyufaszálra vagdalt sárgarépa, 1 fej reszelt vöröshagyma
Az öntethez:
3 evőkanál méz, 1,5 evőkanál rizsecet, 4 evőkanál majonéz, 1 teáskanál dijoni mustár, 1 kávékanál olaj
A tetejére:
1 evőkanál mandulaforgács

Elkészítése:
A csirkemellet kockázza nagyobb darabokra. Kis tálba verje fel a tojást a tejjel. Másik tálban a lisztet, a búzadarát, a sót és a borsot forgassa össze. Melegítse fel közepes hőfokra az olajat. Egyesével mártogassa a húsdarabokat először a tojásos, majd a lisztes keverékbe. Süsse mindegyiket aranybarnára, majd csepegtesse le. Közben az előkészített zöldségféléket forgassa egybe.
Locsolja rá a kikevert öntetet.
A végén forgassa össze a bundázott húsokkal.
A tetejét szórja meg a mandulával, majd előételként, lehűtve tálalja.

KERTÉSZ SALÁTA
Hozzávalók:
1 fej endívia, 30 dkg paradicsom, 2 fej lila hagyma, 1 csomó retek, 10 dkg márványsajt, 1 db citrom, őrölt bors, só, 4 evőkanál olívaolaj

Elkészítése:
Az endíviát leveleire tépkedjük, megmossuk, lecsorgatjuk, a paradicsomot, a hagymát és a retket karikára vágjuk, óvatosan összekeverjük a reszelt márványsajttal, és tálalás előtt óvatosan leöntjük az olajjal összekevert sóval, citromlével és borssal.
Előételként is kínálhatjuk.

KÜLÖNLEGES BURGONYASALÁTA
Hozzávalók:
40 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg zellergumó, 2 nagy fej lila hagyma, 2 evőkanál marinált paradicsompaprika, 1 csokor snidling (vagy zöldhagyma szára), 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 púpozott teáskanál mustár, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fehér bors

Elkészítése:
Mély salátástálba teszem a majonézt, ráöntöm a kefirt, a bort és a mustárt.
Simára keverem, majd sóval és borssal ízesítem.
Hűtőszekrénybe teszem.
A főtt burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom. A megmosott és letisztított zellert ugyancsak kis kockákra aprítom, tésztaszűrőbe rakom, majd kissé megsózott, forrásban lévő vízbe téve, az újraforrástól számított 4 percig főzöm. Ezután a vízből kiemelem, és lecsöpögtetem.
A paradicsompaprikát kockákra aprítom, a megtisztított lila hagymát ugyancsak felkockázom és megsózom. A snidlinget valamint a petrezselyemzöldet megmosom, lecsöpögtetem, majd nagyon finomra vágom.
A mártásba belekeverem a burgonyát, a zellert, a hagymát, a paradicsompaprikát és a zöld fűszereket, ezután az egészet óvatosan átforgatom és befedem.
A hűtőszekrényben legalább egy napig érlelem.
Kiadós és finom vacsorasaláta, vagy fele adagban előétel is lehet.
Ugyanezt a salátát úgy is lehet készíteni, hogy a zellerből teszek bele 40-50 dkg-ot, a burgonyából pedig csak 25 dkg-ot.
Kissé erősebb zeller íze lesz, de nagyon finom.

Pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.

KÜLÖNLEGES SAJTSALÁTA
Hozzávalók:
20 dkg Gouda sajt, 20 dkg pulykasonka, 4 szelet barna kenyér, 1 közepes hagyma, 1 kávéskanál fokhagymapor, 1 csomag retek, 5 evőkanál tárkonyecet, 5 evőkanál salátaolaj, őrölt bors, 8 fűszeres só

Elkészítése:
A sajtot, kenyeret, pulykasonkát ujjnyi csíkokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, vékony karikára vágjuk. A retket megmossuk, felszeleteljük, az egészet behűtjük. Az ecetet, olajat, sót, borsot, fokhagymaport kevés vízzel összekeverjük.
Az előhűtött salátát lazán összeforgatjuk, megöntözzük a dresszinggel, majd még egy óra hosszat hűtjük.
Előételként tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.