Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL 7.

2019.11.19

ELŐÉTELEK

LIGET SALÁTA
Hideg előétel
A városligeti Gundel-étterem egyik közkedvelt nyári előétele.

Hozzávalók:
300 g kifliburgonya, 3 db tojás, 2 db kis, borízű alma, 200 g nyers uborka, 300 g friss paradicsom, 30 db rák, 1 fej saláta, 1 db sült csirke, só, citromlé, Worcester – szósz, mustár, metélőhagyma, bors, 2 tojássárgájából és 3,5 dl olajból majonéz

Elkészítése:
A megmosott, de héjas burgonyát és a tojást megfőzzük, az almát megtisztítjuk, az uborkát és a paradicsomot meghámozzuk, a rákot megfőzzük, húsát kifejtjük. Egy keverőtálban a burgonyát és almát kb. 3 mm vastag, körömnyi darabokra vagdaljuk. A tojást, uborkát, paradicsomot felszeleteljük, az uborkát nagyon vékonyra.
A fejes salátát ujjnyi, a csirke barna húsát gyufaszálnyi metéltre vágjuk, a melle húsát vékony szeletekre.
Néhány szép tojás- és paradicsomkarikát, mellhús darabkát, rákfarkat a díszítéshez félretéve, az egészet óvatosan összekeverjük, és a megadott fűszerekkel ízesítjük.
A kemény majonézt csak közvetlenül fogyasztás előtt keverjük hozzá, mert az uborka, paradicsom, levet ereszt, salátánk túl híg lesz.
Az egészet üvegtálra halmozzuk, alul salátalevelekkel, tojás- és paradicsomkarikákkal, felül és oldalt a mellhús szeletekkel és rákfarkakkal díszítjük.

MADETTE SALÁTA
Hozzávalók:
4 evőkanál mazsola, 4 édes alma, 4 evőkanál citromlé

Elkészítése:
Egy csészényi forró vízben puhítsuk fel a mazsolát.
Salátástálban keverjük össze az apró kockákra vágott almát, a citromlevet, a mogyorót és a lecsöpögtetett mazsolát. Fedjük le és 15 percre tegyük a hűtőszekrénybe.
Tálalás előtt újból keverjük meg.

MAJONÉZES KUKORICASALÁTA
Hozzávalók:
1 db kukoricakonzerv, 15 dkg koktélrák, 1 db csemegeuborka apróra vágva, 1 gerezd fokhagyma, 1 doboz 12% tejföl, kis majonéz, só, csipet bors, pirítós

Elkészítése:
A tejfölhöz hozzáadom a zúzott fokhagymát, a majonézt, fűszereket és beledobom a levétől megfosztott kukoricát, uborkát és rákocskákat.
Fél napig (ha bírjuk) állni hagyom a hűtőben és előételként pirítóssal adom fel.

MARHAHÚSSALÁTA CURRYVEL
Hozzávalók:
60 dkg levesben főtt marhahús (mondjuk rostélyos), 2 közepes nagyságú alma, 6 db csemegeuborka, 2 db hagyma, 1 csomag snidling, ecet, olaj, 1 citrom leve, kevés curry, só és bors

Elkészítése:
A puhára főtt, lehűtött marhahúst nagyon apró kockákra vágjuk.
Az almát vékony szeletekre, a hagymát egészen apróra, a snidlinget is apróra, az uborkát szeletekre vágjuk.
Az ecetet, olajat, a citrom levét egy kevés curryvel, sóval, borssal és kevés vízzel salátaöntetté keverjük, beletesszük a marhahúst és hűvös helyen, egy óráig állni hagyjuk.
Ezután beletesszük az almát, az uborkát, a hagymát és salátalevéllel kibélelt tálban, snidlinggel megszórva tálaljuk.
Igen frissítő (hideg előétel), kalóriaszegény étel.

MEDVEHAGYMÁS NATÚRSALÁTA
Előételként is fogyasztható
Elkészítése:
A friss medvehagyma leveleket megmossuk.
A vizet leitatjuk, a szárat, majd a leveleket cérnavékonyságúra metéljük. Félmaréknyi turbolyát, tyúkhúrt, citromfüvet megmosunk, és szintén feldaraboljuk, vagy kézzel megtépdessük. Jégsalátát, ruccolát, vagy egyéb leveles salátát is megmossuk és feldaraboljuk, majd összekeverjük 1-2 evőkanálnyi olíva olajjal.
Mindig frissen fogyasszuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - ELŐÉTELEK SALÁTÁKBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.