Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ELŐÉTELEK - GYÜMÖLCSÖS ELŐÉTELEK 3.

2019.02.03

ELŐÉTELEK

ALBIGENS KEHELY - TÖLTÖTT SÁRGADINNYE (COUPE ALBIGEOSIS)
Hozzávalók:
2 közepes sárgadinnye, 3-4 articsóka-java (konzerv), 1 közepes alma, 1 banán (vagy 2 őszibarack), pár szem dióbél, 2 dl muskotályos fehérbor

Elkészítése:
A dinnyéket keresztben elvágjuk, kimagozzuk. Kiskanállal vagy gyümölcsfúróval kiszedegetjük a húsát.
Az articsókát, hámozott almát, banánt (őszibarackot), összevágjuk. Durvára törjük a diót.
Óvatosan összekeverjük a hozzávalókat. Beletöltjük a dinnye héjába, meglocsoljuk borral.
Fél órát tartsuk hűtőben, majd jégkockákkal megrakott tálon tálaljuk.

ALMA DESSZERT
Elkészítése:
Almát felszeletelünk, citromlével meglocsolgatjuk, megszórjuk törött darabos borssal, dióval, bazsalikommal vegyítjük és francia kenyérrel tálaljuk.

ALMÁS RÓZSA IMBISZ
Hozzávalók:
4 szép rózsa szirmai, 2,5 dl száraz pezsgő, 1 lap zselatin, 2 dl száraz fehérbor és 2 dl víz, 20 dkg mélyhűtött, tisztított, főtt garnélarák, 1 kicsi ranett alma
A mártáshoz:
2 pohár natúr joghurt, só, frissen őrölt rózsabors, 2-3 gyöngyhagyma vagy 2 szál zsenge újhagyma, 8-10 friss mentalevél

Elkészítése:
A rózsaszirmokat legalább egy órára a pezsgőbe áztatjuk. A zselatint a kissé meglangyosított bor és víz keverékében feloldjuk. A rákot felengedjük, lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, megtöröljük, félbevágjuk, magházát kiemeljük, és húsát vékony szeletkékre metéljük. A rákokat, a pezsgőtől lecsöpögtetett rózsaszirmokat meg az almaszeleteket négy egyforma, kis üvegtálkába osztjuk, és a zselatinos borral a tál pereméig felöntjük. Legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megkocsonyásodjon. Ez alatt a joghurtot sóval, rózsaborssal, finomra vágott gyöngyhagymával és mentalevéllel alaposan összekeverjük. Négy, desszertes üvegtányérra öntjük, az üvegtálkákat egy másodpercre forró vízbe mártjuk, majd tartalmukat egy mozdulattal ügyesen a fűszeres joghurt közepére borítjuk.
Előételként, a büféasztal gyöngyszemeként tálalhatjuk.

ALMÁS SAJTKOKTÉL
Hozzávalók:
15 dkg jó érett márványsajt, 2 közepes nagyságú alma, 1 dl tejföl, 1 kupica konyak, 1 gerezd fokhagyma, 1 citrom leve, törött fehér bors és só ízlés szerint, 4 salátalevél

Elkészítése:
A salátaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, szárazra töröljük, majd külön-külön négy talpas pohárba tesszük, és a hűtőszekrényben lehűtjük. Az almákat meghámozzuk, és kis kockákra vagdaljuk, majd azonnal meglocsoljuk a citromlével. A márványsajtot lereszeljük, ezután összekeverjük a tejföllel, a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymával, a konyakkal, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, törött fehér borssal. A salátával bélelt poharakba halmozzuk az almakockákat, és rácsorgatjuk a márványsajtos krémet.
Egy órányi hűtés után kínáljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK
Forrás:
ELŐÉTELEK - GYÜMÖLCSÖS
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.